Becker se v posledních letech živil mimo jiné jako trenér. Ilustrační snímek

Becker se v posledních letech živil mimo jiné jako trenér. Ilustrační snímek | foto: AP

Bývalý wimbledonský šampion Boris Becker vyhlásil bankrot

  • 45
Bývalý slavný tenista Boris Becker vyhlásil bankrot. Soud zamítl jeho žádost o odložení platby téměř dva roky starého dluhu. Neexistuje prý dostatek věrohodných důkazů, že by jej byl schopen zaplatit.

Beckerovi advokáti žádali o poslední šanci zaplatit dva roky starý dluh společnosti Arbuthnot Latham. Pro svého klienta chtěli odložení platby o dalších 28 dní, uvedl server BBC. Soud však jeho žádost zamítl.

Tenisové úspěchy

Becker má na kontě olympijské vítězství ve čtyřhře z LOH 1992 v Barceloně, je také trojnásobným šampionem Wimbledonu ve dvouhře. Za svou kariéru vyhrál celkem 49 turnajů ATP ve dvouhře, z toho šest grandslamových turnajů.

Zdroj: Wikipedia

Soudní registrátorka Christine Derrettová to zdůvodnila tím, že jde o historický dluh, o kterém Becker věděl a není dostatek důkazů o tom, že by jej byl nyní schopen zaplatit. Z Beckera prý měla pocit, že „strká hlavu do písku“.

Becker, který se nyní živí jako trenér a televizní moderátor, nebyl na jednání v Londýně přítomen. Jeho advokáti při jednání uváděli, že tenista chce dluh splatit přefinancováním svojí nemovitosti na Mallorce. Její hodnota prý daleko přesahuje výši dotčeného dluhu.

Devětačtyřicetiletý Becker pochází z Německa, ale dlouhodobě žije v Londýně. Působí jako moderátor a trenér. Naposledy trénoval Srba Novaka Djokoviče, který však spolupráci s Beckerem loni ukončil.