Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Bitcoin atakoval milion. Růst kryptoměny je nejvýraznější za tři roky

Cena bitcoinu se dál prudce zvyšuje, nejznámější kryptoměna se vyšplhala na další rekord nad 48 tisíc dolarů (1,02 milionu korun) a za den si připsala více než 20 procent. K růstu významně přispívá pondělní oznámení americké společnosti Tesla, že nakoupila bitcoiny za 1,5 miliardy dolarů (31,9 miliardy korun) a začne digitální měnu přijímat i jako úhradu za své automobily.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bitcoin dobrý, ale nejvíc peněz mi dělají akcie MARA a RIOT. Tam se vaří miliony.

1 1
možnosti

Měl bych prohrabat staré disky jestli jsem v pravěku kromě mimozemšťanů v SETI netěžil i nějaké bitcoiny.

2 0
možnosti

tak pokud mate nekde napsany klic tak disky nechte klidne dal hnit. vse mate v blokchainu. Bud si pak nalejete neco dobryho a date nohy na kanape, nebo si mozna vyrvete vlasy :D

0 0
možnosti

dneska je to hezky v zelenych :)...uz asi mesic :)

0 0
možnosti

Tak samozřejmě nyní se zdá, že byla chyba nějaký ten bitcoin nekoupit. Na druhou stranu, když se tak podívám, jak mi odcházely pevné disky a PC, je dost možné, že bych dnes stejně žádné neměl.

To bych řekl, že je ostatně docela negativum. Občas se objeví zprávy o tom, jak někdo zapomněl heslo, rozsypalo se mu PC apod.

Co bude dál samozřejmě netuším, ale aktuální cena už začíná limitovat běžné řadové investory, protože dát jen tak do placu 1 milion za bitcoin si úplně každý nedovolí. To je, řekl bych, další limit. Stále je samozřejmě moře těch, pro které není problém takto investovat, ale přeci jen jsou lákavější komodity, které v různé velikosti nebo množství používá a chce skoro každý. Z této kategorie za chvíli bitcoin vypluje. Každý může mít např. aspoň gram zlata o standardní měně nemluvě. Trend, kdy se měna stahuje do menšího a menšího počtu držitelů bych laicky hodnotil jako nepříznivý.

Myslel bych si proto, že bitcoin vydrží např. dalších dvacet let, kdy se např. za pět let dostane na maximum a pak už bude jen pomalu, ale stále padat a padat. A pak nebo ještě mnohem dříve přijde jiná virtuální měna, která některé nedostatky bitcoinu odstraní a bitcoin v roli rostoucí virtuální komodity nahradí. Bitcoin pak asi hodně dlouho nespadne úplně na nulu, ale jestli se o něm za dvacet třicet let přestane mluvit a psát a zmizí z běžného povědomí, bude to jeho konec.

0 1
možnosti
Foto

Nedostatky Bitcoinu se stále opravují. Viz lightning network. Myslím si, že až se stane kalkulační jednotkou, tedy penězi jeho cena stále poroste i když už se těžit nebude.

0 0
možnosti

Kryptoměn je neomezené množství. Že se většina lidí hrne jen do bitcoinu, to nemá žádný fundamentální důvod. Jiné měny jsou z technického hlediska úplně stejně dobré, jen mají slabší "hype". V okamžiku, kdy Musk řekne "končím s bitcoinem", jdu do XYZcoinu, tak bitcoin padne na kolena. A můžete si být jisti, že bitcoin prodal a XYZcoin nakoupil těsně před tím prohlášením. Musk právě nyní objevil svou finanční supermoc, kterou zatím nikdo nikdy neměl (ani Buffet nebo podobní) vytvářet a ničim svými prohlášeními poptávku po libovolných aktivech.

Samozřejmě tahle moc nebude fungovat věčně. Jakmile lidi pochopí, jakých manipulací se dopouští, přestanou tu hru hrát. A ti, kteří to budou hrát nejdéle, tak ti pochopí, jak se jejich peníze postupně přesouvají do Muskovy kapsy. Funguje to jako ruleta, dvakrát nebo třikrát se jim povede sklouznout se na Muskem vyvolané vlně ale počtvrtý to nevyjde a skončí se všema svejma penězma ulitejma v nějakým bezcenným šuntu, který Musk sice kdysi vychválil ale pak z toho vycouval a vychválil něco jinýho. Existuje jen jedna vítězná strategie a to být Muskem. Pokud ale nejste Musk, pak vaši strategií může být jen tu hru nehrát. Případně z ní včas vystoupit.

Musk tohle ví, že to nemůže hrát věčně. Už proto, že připravuje o prachy hodně mocných lidí, a ti, pokud jde o prachy, mohou být nebezpeční... takže Musk může zemřít, ani se nenaděje. On balancuje na hraně... jak si pohádkově vydělat a zároveň nevyprudit příliš ty mocné.

Ostatně do roka tu máme Teslacoin, který vyvine přímo Musk a jeho firma. Uměle nahypovaná poptávka se z BTC přelije do Teslacoinu a po BTC neštěkne ani pes. Tak good luck všem... ten poslední co bude mít BTC až to bude padat ať zhasne. :)

0 4
možnosti

Jakej Musk porad? Muzes me vysvetlit co s nim mam treba ja spolecneho? Myslis ze v roce 2013 jsme vedel kdo je Musk? a na zaklade toho vybiral krypto? ;-D Fakt ty mas dost, Bitcoin neni zavislej na zadnem Tesla ani Muskovi :-) a rikat muze co chce, bude korekce, tak to klesne a my co uz to zname tak dokoupime :-PR^

3 1
možnosti

No jo Musk nakoupil a oznámil to na Twitteru a teď nakupují i ostatní s vidinou velkého zisku zatímco Musk pomalu prodává. R^

3 2
možnosti
Foto

jo když si milionáři hrajou:))) aneb kdo to jednou zaplatí :)

0 0
možnosti

Sice mam tak trosku FOMO, ale diskuzi se bavim. Na jedne strane krypto svedci, co mluvi presne tak jako obhajici peak ropy ( prectete si neco o tom, zdroje jsou omezene, vubec nevite jak to funguje, je to jistota ) a na strane druhe konzervativci co porad nemuzou uverit ze krypto uz tu asi bude porad, preci jenom uz se s tim obchoduje na burze.

0 0
možnosti

Myslim si ze zaklad uspechu dlouhodobeho investovani, je o tom nezaspat dobu a pocitat s tim, ze to co je trendy dnes nemusi byt trendy zitra...

0 0
možnosti

To je raketa, zacinam se uz dusit a to jsem do toho nic nedal max tak 3000kc... asi koupim barak a pujdu do duchodu 8-o New Age je tady, mlady lidi v duchodu aha! co delas? nic... wtf jak to? a proc? uzivam ne? a ty nemas praci? :-) Jakou praci? Do prace aha? Co tam kdyz mam duchod? aha tak to mas dobry ja klusu do rachoty (rika mlada studentka 25 let co se chysta na pozici do fastfoodu) :-P Tak muze za par let vypadat rozmluva se slecnou, ktera vystudovala skolu a prave se chysta po rozhlednout na pracovnim trhu ;-D

0 0
možnosti

Co je tohle za kecy? Tohle je na prášek a svěrací kazajku...

0 0
možnosti

P29e39t56r 18N56o24v47á11k

9. 2. 2021 13:55

Drzim nizsi desitky BTC. Vecer vetsinu prodam a tesne pred ctyricitkou dam vypoved a pujdu do duchodu. Pro nektere mozna bublina a letadlo, pro me 25 let svobody...

9 0
možnosti
Foto

Vážně máte pocit, že fiat bude mít v budoucnu větší hodnotu než Bitcoin?

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Rohlík pro dítě, nákup do kočárku. Co v obchodě projde a kdy už hrozí právník?

13. dubna 2024

V obchodech platí pravidla, která občas zákazník nedodržuje. Někdy se navoní parfémem, aniž by...

Zlato místo bankomatu. Američané berou útokem zastavárny a zbavují se ho

15. dubna 2024

Vysoká cena zlata je pro mnohé jeho majitele jasným signálem, že právě nazrál čas jeho zpeněžení....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Kdo je Tomáš Otruba. Klíčový muž v PPF a nový partner Renáty Kellnerové

16. dubna 2024  15:15

Největší česká finanční skupina PPF prochází personální i byznysovou proměnou. Jedním z hlavních...

Za zmizení 12 miliard dolarů trest smrti. Vietnam potrestal historický podvod

12. dubna 2024  17:58

Za největší bankovní podvod ve vietnamské historii padl ten nejpřísnější trest. Rozsudek smrti si u...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Zlato raketově zdražilo. Mohou za to Spojené státy, Čína i Rusko

13. dubna 2024

Cena zlata pokořila historické rekordy a podle ekonomů se ještě zdaleka nemusí zastavit. Důvodem...

Za zájezd jen čtvrtinu předem, navrhuje EU. Cestovky s tím mají problém

19. dubna 2024

Premium Předem zaplaťte jen 25 procent a doplatek až čtyři týdny před odjezdem na dovolenou. Takový návrh...

Brusel vyčlenil půl miliardy eur na výroby munice, do Česka jdou tři procenta

19. dubna 2024

Dva české podniky uspěly v konkurenci evropských obranných firem, které se ucházely o finanční...

Ruské tankery mohou způsobit ekologickou katastrofu, varuje švédský ministr

18. dubna 2024

Švédský ministr zahraničí Tobias Billström varuje před ekologickou katastrofou, ke které by mohlo...

Google propustil 28 zaměstnanců, kteří stávkovali kvůli smlouvě s Izraelem

18. dubna 2024  19:30

Společnost Google propustila 28 zaměstnanců, kteří protestovali proti smlouvě, kterou firma...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!