Základem dobrého vlašského salátu jsou kvalitní suroviny - uzeniny, brambory, zelenina a majonéza. | foto: Profimedia.cz

Test vlašských salátů: Ubylo chemie, ale „na velké oblíznutí to není“

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Kdysi to bývala pochoutka bohatých měšťanů, pak se však z chlapské svačiny stala ostuda lahůdkářství. Co na vás číhá v balených vlašských salátech dnes? Oblíbenou pochoutku dělníků i profesorů hodnotil test MF DNES. Vítězný vzorek zapůsobil na porotce větším množstvím nasekaného salámu, poslední plaval v tuku a majonéze.
Prémiové testy

Pravděpodobnost, že v něm dnes potkáte úhoře či olivy, jak doporučuje slavná Domácí kuchařka, je asi taková, jako že vám ve fast foodu naservírují hamburger na porcelán. Nic není vyloučené, šlo by ale asi o chybu v Matrixu. Směs pokrájeného salámu, brambor a sterilované zeleniny zalitou majonézou totiž bereme už dlouho jako něco podřadného. Ne že bychom vlašákem občas nezhřešili, ale raději se tím nikde nechlubíme.

Aktuální test dvanácti vzorků balených vlašských salátů ovšem ukázal, že za poslední dekádu udělali alespoň někteří výrobci slušný pokrok. Aniž by jim do práce mluvila legislativa či normy, umějí vyrobit salát, který pohromadě nedrží jen chemie.

Jenom pořádné suroviny nestačí. Pro skutečně delikátní salát je nutné namíchat jednotlivé složky ve správném poměru.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Prémiové testy