ilustrační snímek | foto: Depositphotos

TEST svíčkových omáček: strašidelný zážitek i „maso ze staré krávy“

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Domácí svíčková se obvykle připravuje několik dní, vy ji však můžete mít na talíři za pár minut. Stačí ohřát hotovku v mikrovlnce. Kulinární katastrofa to sice není, vašemu tělu i chuťovým buňkám ovšem při pravidelné konzumaci může zasadit pořádný direkt.
Prémiové testy

Když si udělal znalec gastronomie Pavel Maurer před časem na Facebooku malou anketu, které české jídlo je nejoblíbenější, vyhrála o kravskou délku svíčková. V průzkumu stravenkové společnosti Cheque Déjeuner sice porazil omáčku řízek, ale bylo to jen velmi těsné.

Svíčková je jednoduše hvězdou českých žaludků, ať jí kuchař Zdeněk Pohlreich věští brzkou smrt, nebo ne. „Je to prostě něco, když na jazyku cítíte tu harmonii nasládlé a nakyslé chuti v krémové omáčce s masem, které se jen rozplývá,“ zasní se gastronom Zbyněk Vinš.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Prémiové testy