ilustrační snímek | foto: Depositphotos

TEST VÍN: Lípa, med i petrolej, jaký ryzlink je ten „nej“?

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Jeho bobulka nepatří k největším, přesto mu přezdívají král vín. Před 586 lety jej začali pěstovat u horního toku Rýna, odkud se rozšířil po celém Německu. A odtud do celého světa. Redakce MF DNES podrobila testu šestnáct vzorků z Moravy i Čech.
Prémiové testy

Réva ryzlinku rýnského je přizpůsobivá, daří se jí i v těch nejsevernějších vinařských oblastech. V Česku se pěstuje u Mělníka, stejně jako u Velkých Žernosek, v kopcích u Znojma, ve Velkých Pavlovicích nebo na Bzenecku. V testu jsme chtěli vyzkoušet chuť i aroma ryzlinků z celé země, proto jsme nakoupili vína ze všech šesti českých a moravských vinařských podoblastí.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Prémiové testy