- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Téměř si přeju, aby koronakrize způsobila takovou krizi hospodářskou, že se všichni ti neznalí zbohatlíci vrátí pěkně k samohonkám. A to nemyslím ze srandy: vaše zkažené - ehm, jak to nazvat méně prasácky tak, aby člověk nebyl smazán - nosy, ústa a jícny, včetně trávicích traktů totiž vyvolávají tlak na producenty vín, tak aby chutnala vám. A to je zle.
Česká a moravská vína nabyla na kvalitě, ale hlavně na ceně.
kvalita holt není zadarmo, navíc dát za lahev dobrého vína dvě stovky, mi nepřijde nijak strašné, dobré zahraniční víno taky neseženete za pakatel
"Vinotéky jsou zavřené, a tak musejí spoléhat jen na to, co napíše obchodník na web."
To neni pravda, vinoteky jsou otevrene. Vinarny jsou zavrene...
Vinotéky (některé) mají okénko, otevřené jsou pouze obchody, které prodávají pouze balené víno (v lahvích).
Ještě chápu to básnické střevo v odstavci, co o víně víme :-)
Ale ty odstavce v tom šedivém rámečku mě vždycky rozsekají. Jak ke každému jídlu si mám dát určitý druh vína. Hlavně to poslední, nevím, ale k zabíjačce, hlavně ke tlačence s cibulí a octem si raději dám dobré pivo :-)
A ještě další poznatek. I v těch top restauracích, pizzériích apod. mě vždycky dostane to, že si objednám červené víno a na stůl dostanu flašku, které je teplá jak chc....y. A když ho chci studenější, tak obsluha prohlásí, že červené víno má mít pokojovou teplotu. ANO, ale cca max. 18 st. C.
PROSÍM, až se otevřou hospody a restaurace, naučte se toto akceptovat!
Inu... pokojovou teplotu středověkého hradu. Byl jeden podnik, kde se mi tu pokojovou teplotu snažili vnutit. Tak tam nechodím.