Diskuze

TEST: Polsko je levnější, v Česku je lyžování zábavnější

Jestliže chcete strávit týden na horách s dětmi, vydejte se na české svahy. Je to lacinější než v Alpách a atraktivnější než v mnoha skicentrech za hranicemi. Návštěva u sousedů vám však může jarní prázdniny příjemně zpestřit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Pevný prachový sníh" - není to protimluv? Pokud je po ránu na sjezdovce 5 - 10 cm čerstvého prašanu, je to to nejpříjemnější poježdění. Právě proto, že je nepevný. Z téhož důvodu se z něj ale po 2 hodinách utvoří nahrnuté hromady a je to ten největší "vopruz", který jsem na sjezdovce zažil.

0 0
možnosti

J32a88n 14F80i97š57e26r

21. 1. 2020 10:09

já vám tedy úplně nevím zda souhlasím, naše hory jsou hezké, mám je rád, služby šly určitě hodně nahoru stejně jako kvalita úpravy svahů a lanovek, ovšem ruku v ruce s cenami. Asi to chce mít štěstí na méně lidí a pak i věřím že lyžování na našich kopcích může být fajn. Já mám bohužel špatné zkušenosti, že na počet lyžování chtivých lidí bývá kapacita sjezdovek naprosto nedostatečná, při jízdě musím mít neustále oči na stopkách neustále se s někým křižuji navíc mám 3 děti, tak mám neustále hrůzu kdy je někdo srazí, ohrozí apod. Též si nepamatuji, kdy bych neviděl nějakou skupinku přiopilých rádoby lyžařů, na to jsme my Češi nějak moc tolerantní. Co se nákladů týče, tak určitě člověk ušetří na cestě a na jídle, zejména když se stravuje coby domorodec se znalostí kam jít a nebo si ty špagety uvaří sám, nicméně zase taková láce to už u nás také není a třeba v Itálii se dá najíst za velmi podobné ceny. Na čem podle mě neušetříte tak jsou ceny skipasů a ubytování už dnes také není tak o hodně výhodné. když si tedy vše sečtu, tak mi české hory přijdou dobré na 1-2 denní lyžování, ale na jarňáky ne.

2 0
možnosti

Pěkný článek. V Čr jezdíme na jarňáky již řadu let, Rakousko a Slovensko kratší intenzivnější lyžování. Se službami u nás jsem plně spokojen, od středisek za socíku jsme opravdu urazlili kus cesty.

2 0
možnosti