- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Pijeme běžně vodu z kohoutku, 100%ní pomerančové džusy si ředíme také vodou a občas, ale opravdu výjímečně, si dopřejem i tu Kofolu, nebo Coca-Colu. Žádnou náhražku plnou chemie či umělých sladidel náš mlsný jazyk "nebere"...
I v článku sice píšou, že pít umělá sladidla je bezpečné a pravidelně se znovu testují, ale stejně je tu dost lidí, kteří brečí, že je to jed, je to nebezpečně, atd. Raději si něco zjistěte o tom co s Vámi udělá tuna cukru v normální cole
Je to o volbě. Já preferuji umělá sladidla před cukrem (sacharózou). Nejlepším sladidlem je pro mne med nebo mléčný cukr.
Proč straší sorbanem draselným, když se přirozeně vyskytuje v Jeřábu oskeruše, jinak též Sorbus domestica.
Podobné je to s E300, je to sice vitamín C, ale taky další "Ečko".
Tak hořké mandle také obsahují kyselinu kyanovodíkovou a když vás budu varovat od konzumace kyanovodíku budete se semnou hádat?
Me prekvapuje kolik lidi uprednostnuje takove ty light a zero produkty plne umelych sladidel...
To víte v TV říkali, že je cukr zabiják tak ho nahradili aspartamem o kterém konspirátoři tvrdí, že to byla původně neurotoxická bojová látka.
Pro ty kteří se zde uchcechtávají nad kolou za 2.75Kč /litr Jsme se pokusil spočítat výrobní cenu 1l Coca coly a i když jsme při vypočtu vycházel z maloobchodních cen surovin tak jsem se dostal na cca 1,84Kč /litr a to si jsme jist že Coca Cola nenakupuje suroviny za české ceny pro odběr v kg množstvích.
Při vypočtu jsem vyšel z původního Pembertonova návodu s tím, že jsme vynechal extrakt z koky, který se již od roku 1906 nepoužívá a původní cukr jsme nahradil glukozo fruktozovým blahem , který se naopak v USA a ČR používá dnes. Pokud někoho zajímají další ingredience, tak kyselina citronová, kofenin, limetková štáva, vanilka, karamel, koriandr, skořice, neroli, muskat nus, citronovy olej, pomerančový olej.
Podobně je to s Redbullem, ten se také prodává za několika násobek jiných výrobků, které jsou téměř totožné.
Copak chemie, ale nově budou do jídel přidávat i fyziku
... tak to si asi při pití "ohoblujeme" i jazyky!
skoda, ze se spolecnost "amerikanizuje". V zasade snad vsechny napoje velkych koncernu jsou pro deti nevhodne ( kofein, fosforecnany, aspartat, isoglukoza ) rakousti a nemecti sousedi maji k dispozici apfelschörle, coz by teoreticky mohl byt prirodni produkt, tzn. smichana sodovka a jablecna stava. Sice uplne neverim tomu, ze by se do profesionalne vyrabene apfleschörle nic nepridavalo, ale prinejmensi tu domaci lze pripravit z naprosto ekologickych a bio produktu.
Co mattoni Shorlet? Perlivá Mattonka a jablečná šťáva tuším snad 50%
....hlavně, že se o tom diskutuje...to nám hodně pomůže, hlavně dětem,že