Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

T70o95m65á73š 19T53r90á81v15n57í81č12e55k 9378885731103

Vitez testu UB?;-D V mediu AB?;-D Tak priste jeste test koblihR^

+36/−1
doporučit
23.4.2019 7:18

J74o94s65e63f 15R59i62c82h22t38e28r 9196565777483

Chleba se občas solidní najde. Mně třeba chutná “himalájský”.

Co mi ale vadí je kvalita pečiva obecně. Když vlezete do kterékoliv ušmudlané pekárny v Rakousku, Německu, nebo nedej bože Francii, Itálii, Řecku, tak jste na úplně jiné planetě. To je člověku do breku.

+21/0
doporučit
23.4.2019 8:30

J22a21n20a 68K40o83b80z48o75v49á 5878259524734

Peču si chleba doma, ale 40 korun za chleba mi nepřijde moc, pokud je opravdu dobrý a kvalitně udělaný, z kvalitních surovin, pak mi ta cena přijde naprosto adekvátní, ne li nízká. Spíš mi přijde šílené platit 30 korun za hnusný chleba, který je spíš slaná buchta narvaná kvasnicema, zlepšujícíma látkama a s podradnou moukou! Ať žije kvasový chleba, který provoní celou kuchyň. Práce s tím moc není ale fakt neušetříte :).

+17/−1
doporučit
23.4.2019 7:59

Z84u37z93a33n58a 80Š71e60b44k16o90v16á 6202359412612

Staročeský chleba musel mít hodně tvrdou kůrku, aby vydržel několik dní. Dneska už na takovou kůrku nejsme zvyklí.

+11/0
doporučit
23.4.2019 7:30

M62a94r11t14i63n 43K25a78r15á68s90e23k 9278863648708

Pro nekoho je fakt idealem chleba sumava?8-o

+12/−1
doporučit
23.4.2019 8:57

S46l40á48v52e90k 25F33o28l67t50ý59n 7748613494762

Cvrčovický je opravdu malý chlebový zázrak. Pokud by ten samý test dělali u 2-3 dny starých chlebů, obstál by úplně stejně, a to i v porovnání s čerstvými kusy :)

+9/0
doporučit
23.4.2019 7:05

M70a23x 44D87e34v29a50i68n31e 6934770547539

Pečeme si sami v obyčejné troubě, domácí pekárna netřeba.

Prostě klasika, chleba bez hnětení, půl žitné, půl pšeničné, voda sůl, kvasinky a mletý kmín (vyhovuje nám víc, nemáme rádi celé kousky). Promíchat, 12h nechat odležet a pak na hodinku do předehřáté trouby.

Kdo není milovníkem prasklin, tak chléb potřít vodou.

Člověk má pak čerství chléb s kůrkou dle vlastního přání, který vydrží i týden.

Chleba jsme tedy přestali kupovat úplně a občas kupujeme jen rohlíky/housky.

Zdar Max

+8/−1
doporučit
23.4.2019 8:43
Foto

M21i79r46o27s28l36a44v 73S94t92e19i71n79e77r 2846950920656

Pekaře nebo diškonty si musíme vychovat. Když nebudeme brát gumovou Šumavu, tak ji nebudou tak nabízet. V menších obcích bývá chléb v Jednotě docela dobrý, lepší však často u Vietnamce, ten se pro své zákazníky snaží. Zejména rohlíky měl vloni ten náš Nguyen opravdu křupavé.

+2/0
doporučit
25.4.2019 21:03

M13i52r28o24s52l14a52v 76T46e27i88s78s31i95g 1460776735553

Škoda, že se v Česku zapomíná, že je možné péci chléb i za pomoci pšeničného kvasu!

Čest nečetným výjimkám!

#

Skutečně ne úplně všichni konzumenti vyhledávají přítomnost kmínu v chlebu. Bohužel uniformita na tomto poli je rovněž téměř absolutní.

+2/0
doporučit
23.4.2019 5:27
Foto

R69a22d56e42k 23H42a96n27k50a 8776627489723

Kupuji Fit od Penamu. Lahoda.

+2/−1
doporučit
23.4.2019 6:49

V83a35c11l21a50v 11V91a65v93r23a 3757584975557

I chleby jako jiné pečivo se pečou nejen z mouky ale i ze starých neprodaných bochníků (z ví Bůh jakých chlebů) Ta tendence je i zde v Americe u režných chlebů třeba z pekárny Yalaha na Floridě.

Ten chůeba dokáže být i částečně chutný i den po upečení ale po týdnu ho pokryje hniloba, plíseň. A to je známka mizerného chleba.

Budiž pochválen od Poláků pečený "heavy rye bread" za cenu 6.50 dolaru, který je měkký, voní, a vydrží i po rozmrazení další týden měkký. Jako čerstvý. Zde v USA si v chlebu nelze vybírat. Američané tradičním chlebům neholdují.

6,50 dolaru za půlkilový chléb = 150 Kč. Cena je to běžná po celých Státech. Ten americký koupíte i za dolar.

+2/−2
doporučit
27.4.2019 1:33
Foto

J15i24ř87í 74B43a98b20i49n32s52k55ý 7207159818551

no jezdím do mlýna Pergner pro mouku a pečeme doma v troubě už pár let a všechny problémy vyřešené , kvalitní mouka bez zlevňovacích přísad :-) a chlebík jedna báseň , záleží na receptu a především na mouce

+1/0
doporučit
23.4.2019 9:38

T85o11m97a82s 77N25o94v94a94c35e37k 7721622136282

Přesně tak, dá se vybrat, stačí se podívat kolem sebe. Chutnal jsem několik rádoby kváskových domácích chlebů a byly dobré, ale prakticky se nijak neodlišují resp. nejsou nějak výrazně lepší než z ověřené pekárny (Makovec, Svoboda Březík, Jundrov v Brně a další).

+1/0
doporučit
23.4.2019 8:44

J43a66n 63K43r50u22p36k89a 9871154732727

Jihočeský pecen je výborný, ovšem nemusí být pro každého. Cvrčkovický je velmi solidní chléb. Staročeský je ještě dražší, lepší zřejmě o mnoho není.

+1/0
doporučit
23.4.2019 8:14

P84a77t68r94i89k 86H83o48l37í73k 8604242776

Je důležitá opravdu ta cena, že v nadpisu nemůže být třeba spíše "nemusí být hnusný a šizený"? Mě 40,- Kč přijde třeba úplně OK. Nemusím jít aspoň ty blafy z Penamu.

Na druhou stranu chápu, že v dnešní době lidi hledají pečivo spíš v supermarketech. Tam ale právě narazí, že kvalita je úplně jinde. Světlejší výjimkou je Globus.

+1/0
doporučit
23.4.2019 7:56

K88a28r91e78l 17D71r46d86a 6284342227

Ideální chléb je čerstvá Šumava. Prostě je. A to určuje i odpovídající cenu. Škoda, že zde není test "běžného chleba" se zaměřením na složení a kvalitu. (Co legendy, jak se do něj přidává neprodaný chléb?) Koukám na testy, vidím, že je ta chemie ve všech chlebech stejná.

Doba kvasových chlebů zrovna není. Zpravidla je dík ceně neprodejný. Narazím pokaždé na cosi baleného v igelitu, co nikdo zatím nekoupil. Už se těmto předraženým přestárlým "zázrakům" v obchodech vyhýbám. Dostane mě, když ten igelit v pátek koupím a v neděli je na chlebu zelená plíseň.

Zkoušel jsem farmářské trhy. Hrůza. Kvalita nepřesvědčí, hygiena nikde, cena omráčí. Prý kultura jak za našich babiček. Brr. Pak tedy chápu choleru a mor. ;-)

Teď jsem ladil ideální chléb na topinky. Šumavu jsem zavrhl. Je moc hutná. Objevil jsem takový nadýchaný chléb se slunečnicovými semínky v Tescu. Horké topince to přidá chuť oříšků. Zkusil jsem i jiné celozrnné a nedopadlo to dobře. Tak mám na topinky vytipovaný jediný chléb na trhu. ;-)

+1/−1
doporučit
23.4.2019 15:11

K52a51t47k15a 72K73o18c94u71r51o31v20á 2274658426813

Nejlepší je obyčejný chléb např. z Billy. Balený, krájený tuším pohořelický nebo šumavský. Nedávno kamarádka upekla "kváskový" na domácí pekárně. Nadýmalo mě tak, že jsem ani nemohla na jógu a byla jsem ráda, že autem jezdím sama a mám stahovací okýnko. :-)

+1/−1
doporučit
23.4.2019 9:23

M75i29r78o15s91l13a29v 71S32t18u97š18k96a 7124350976585

Domácí je domácí. Podle směrnice EU , můžou pekaři přidávat zpět do těsta 30% starého chleba. A jak znám české podnikatele, tak to asi nebude jen 30%. Všichni křičí že nikdo nepodvádí,tak proč je v obchodě ten chleba hnusný a za tři dny je jen pro slepice? Peču si kváskový už nějaký ten pátek a vím co jím.

+1/−5
doporučit
23.4.2019 19:31

J44i81ř47í 45D46v43o63ř10á51č29e16k 9473962801617

Chleba na jihu Moravy je tragédie, bílá vejražka, jak za komunistů, lidé jsou prý na to zvyklí, večer už ho neukrojíte, drolí se a jeho chuť se během jednoho dne změní tak, že ho můžete vyhodit.

Proto si vozím Hausbrot z Rakouska za 1,49 € kilo. Dá se ještě po deseti dnech jíst, aniž by ztvrdl, nebo vyschl, stačí ho jen správně skladovat.

0/−1
doporučit
23.4.2019 10:13

M51a39r64i20a98n 54V16á60ň47a 3288426495659

Chleba za 40Kc ? To opravdu ? Dekuji nechci.

0/−21
doporučit
23.4.2019 6:17

Najdete na iDNES.cz