ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Test kremžské hořčice: Česká klasika z octa porazila originál z vína

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Tak schválně, čím si o prázdninách u táboráku zlidštíte mírně zuhelnatělý špekáček: hořčicí, či kečupem? Žádné oficiální statistiky sice neexistují, ale hned v několika internetových anketách porazila hořčice kečup o parník.

Není se co divit – byť nejsme v evropském srovnání největší hořčiční jedlíci, v této disciplíně dominují už několik století Francouzi, i tak spořádáme ročně odhadem 2,5 kilogramu plnotučné, kremžské nebo dijonské verze. A to přesto, že ji stále podezíráme, že je nezdravá, protože obsahuje plno tuků, soli i cukru a navrch ještě všemožná aditiva. Na začátku grilovací a opékací sezony se proto MF DNES rozhodla ověřit, zda je to jen tradovaný mýtus, nebo smutná skutečnost.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Prémiové testy