Senzorické vlastnosti vzorků hodnotila čtrnáctičlenná porota složená z pedagogů i studentů, která známkovala vůni, chuť a konzistenci. | foto: Lukáš Procházka, MF DNES

Test salátových brambor: levné chutnaly, drahé bio zklamaly

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Někdo se při jeho výrobě neobejde bez kořenové zeleniny, jiný nemůže celer ani cítit, zato kyselých okurek dá dvojitou porci. Tam, kde jeden cizeluje svůj bramborový salát měkkým salámem, druhý použije vejce. Hodně vajec. A majonézy, samozřejmě.

Alespoň na jednom se však všechny české recepty na pravý sváteční salát shodnou – že do něj patří pořádné brambory: pěkně žluté, po rodné hroudě voňavé i chutné, v ústech pevné a jemné zároveň.

Dá se ovšem takový zázrak v českých obchodech vůbec sehnat?

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Prémiové testy