TEST DNES: Úplné výsledky testu rozvozu jídla

  • 5
MF DNES otestovala firmy zprostředkující dovoz obědů, případně restaurace, které jídlo rozvážejí. V Praze jsme otestovali šest firem, v Brně čtyři, v Plzni a Ostravě po třech a jinde po dvou společnostech. Zde najdete úplné výsledky.
Test DNES
Test DNES
Test DNES
Test DNES
Test DNES
Test DNES
Test DNES
Test DNES
Test DNES
Test DNES
Test DNES
Test DNES
Test DNES
Test DNES
Test DNES
Test DNES
Test DNES
Test DNES
Test DNES
Test DNES
Test DNES
Test DNES
Test DNES
Test DNES
Test DNES
Test DNES
Test DNES
Test DNES
Test DNES
Test DNES
Test DNES
Test DNES
Test DNES
Test DNES

Protokol testu

  • Test jsme zaměřili na firmy zprostředkující dovoz obědů, případně restaurace, které jídlo rozvážejí. V Praze a krajských městech jsme vyzkoušeli společnost Dáme jídlo a alespoň jednu další firmu.
  • V Praze jsme otestovali šest firem, v Brně čtyři, v Plzni a Ostravě po třech a jinde po dvou společnostech. Kurýři obědy přiváželi přímo na adresy redakcí (Praha 5, Karla Engliše 519/11; České Budějovice, Boženy Němcové 12/2; Karlovy Vary, Jugoslávská 1706/3; Plzeň, Rychtaříkova 1; Ústí nad Labem, Dlouhá 3458/2a; Liberec, Soukenné náměstí 2a/669; Hradec Králové, Nerudova 37/32; Pardubice, Za Pasáží 1609; Jihlava, Brněnská 71; Ostrava, Puchmajerova 1; Olomouc, Pavelkova 7; Brno, Česká 19; Zlín, Šternberská 300).
  • Jídla, která měla sestávat ideálně z polévky a hlavního jídla, případně dezertu nebo salátu, redaktoři objednávali na oběd ve čtvrtek 10. či pátek 11. ledna.
  • Jednotlivé firmy a restaurace jsme známkovali jako ve škole (1–5). V celkové známce se odrazilo hodnocení:
    20 % – cena za rozvoz a za použité obaly (cenu jídla jsme nepočítali)
    20 % – zpoždění
    20 % – teplota pokrmu
    15 % – předání účtenky
    10 % – náročnost objednávání a orientace na webových stránkách
    10 % – kvalita rozvozu
    5 % – chování kurýra
  • Teplotu jídla (zvlášť polévky, masa, omáčky či přílohy) jsme měřili digitálním teploměrem ihned po doručení, a to přímo v originálním termoobalu.