Diskuze
TEST DNES: Pšeničné pivo z velkých pivovarů dopadlo lépe než to z malých
Děkujeme za pochopení.
V45a58š12e67k 47Ř36í28h10a
popravdě mnoho daleko menších pivovarů tam nebylo. Možná bychom se divili výsledku u těchto. Jinak můžeme být vděční, že se pivovary učí i jiné pivo než ležák plzeňskéo typu. Popravdě po tom co jsem začal jezdit za polovičkou do Mnichova, tak mi český ležák přišel v hospodě hodně málo. Ale právě malé pivovary už se se svým pivním lístek dost blíží bavorské pivní pohostinnosti.
J40i65ř20í 96C58h92o86c70h41o63l74á18č
proti gustu ...... ale pšeničnému jsem nepřišel na chuť , protože mdlá , kyselá chuť není nic pro mě, já radši s výraznou hořkostí. Pivovary se snaží pšeničné protláčet na trh, protože jeho výroba je levnější
M49i14r54o32s79l98a50v 44S91t90e48i54n17e25r
Nejvíc zkušeností se svrchním kvašením mají v Bavorsku. Nesporně špička je firma Unertl, ale i v Erdingu a dalších pivovarech to umí.
Primátor nepřekvapil, už na samém začátku kdy vznikal vyráběl typicky německé světlé pivo- ležák spodně kvašený, opravdu světlý, nepřibarvovaný, jak je v Čechácj zvykem. Nepochybně tam pracují odborníci z Německa.
Ale i Platan byl mezi prvními, kdo s tím weizen začínali. Já osobně dám přednost Platanu 10°, což je u Lidla Argus. V létě působí alkohol silněji, než v chladném období, při práci na zahradě nebo na poli je slabší pivo lepší. Nealko Budvar je můj favorit, tu nepříjemnou příchuť nealko skoro nemá.
J75i38n88d52r14i85c28h 21K29o39l66a72r
Tak pokud slo o psenicne lezaky, tak lezak je produkt spodniho kvaseni. Svrchni kvaseni jsou ALE, belgicka apod. Nerekl bych, ze s pivy, ktere vznikaji svrchnim kvasenim maji NEJVIC zkusenosti nekde v Nemecku.
R38o65m73a71n 10K62r75a95t53o57c45h66v36í76l
Tak to mě opravdu nepřekvapuje.
Velké pivovary se drží nějakých receptur, kdežto chemikové laborují.
J64i48n73d71r51i50c76h 20K42o51l21a69r
Muzete mi prozradit, jak ty nejake receptury vznikly?
J31a89n 37M83e24r65t17a
Hm, Krušovice se nějak zásadně zlepšily, nebo ta porota soudila nějak hodně divně?
P21a77v27e29l 47S90o41b29o31t79k53a
jj, rostlinné MÁSLO a pšeničné PIVO je do letních veder to nejlepší.
Jen mi není jasné, jak je možné, že zkvašenou pšenici je možné označovat jako pivo.
J43a28k33u31b 60C39e41c84h
minipivovary produkujou vesměs předražené přechmelené patoky, ale je to móda, cool, in. už aby ta hromadná halucinace skončila.
R67o69m42a79n 59K47r65a86t30o53c33h60v19í56l
Ano, myslím si to samé. Je to jenom módní vlna, jsou to chemici, laborují stylem vařila kočička kašičku.
J87a61n 97P35e91l23c36l
Prosim jeste rozbory EPM na Prazdroj, aby vsichni vedeli, ze piji nejdražší 11% v Cechach.
Nic proti chuti, ale tohle mateni verejnosti je do nebe volajici.
Samozrejme, ze de jure je vse OK.
Uvadi "lezak". Ale hospodske v klidu nachaji psat do napojaku a na tabule Plzen 12%.
J64i38n56d50r85i54c92h 54K94o68l18a59r
Pardon, ale mimo tema a navic uz hodne dlouho znama skutecnost, kterou tu nikoho neohromite.
J55i61n61d47r73i35c39h 52K75o51l11a43r
Psenicny z Cobolisu ne naopak chutna hodne. To, ze je to takovy polotmavy vidensky styl k te bananove chuti psenice celkem sedi. Stejne tak mi chutnal od Trilobita psenicny bock. S Primatorem souhlasim. To je velmi dobre klasicke psenicne. U tech minipivovaru tem pivum holt slusi, kdyz jsou tocene na miste a je pibo cerstve. Nicmene kritika treba u toho Cobolisu, ze je mimo styl, za to nemuze pivovar, ale ten, kdo vybiral vzorky.
J63a21n 85M39e70r33t34a
Podobné pšenice se v Německu vaří, i když vedou světlé. Možná by to mohli na obalu zdůraznit.
R47o28b58e12r40t 85B38a73l92a72b41á34n
České pšeničné ? To je pro mě bizár.
J84i25n11d63r94i36c24h 34K98o61l69a59r
Sorry, ale zkus historii, nemci to maji jako svoje pivo, ale prvni se varilo u nas. Navic opravdu zalezi na pivovaru, i v nemecku jsem pil blivajz misto psenicneho.
Češi potrestali Chorvatsko za drahotu, vyrazili do Itálie. Vyplatí se i exotika
Premium Zvýšení cen služeb na Jadranu mělo za následek, že tam loni vyrazilo meziročně méně Čechů. Odliv...
První soukromá dálnice má hotové zemní práce. Otevře se před Vánocemi
Zemní práce na rozestavěné dálnici D4 mezi Příbramí a Pískem jsou hotové, podobné je to s mosty....
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Věhlasné pražské lahůdkářství po sto letech skončilo. Firma je v likvidaci
Pražské lahůdkářství Zlatý kříž po sto letech zavřelo svůj provoz a firma je v od začátku roku v...
Ani napotřetí to nevyšlo. Šéfkuchař Ridi zavřel svou další restauraci
Šéfkuchař Emanuele Ridi zavřel svou restauraci Manu v pražské Revoluční ulici. Podle deníku Aha! se...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Konec nadvlády lehátek. Řecko chystá nový plážový zákon, bude přísný, slibuje
Turisté, kteří se letos chystají na návštěvu Řecka, se již od května budou muset připravit na...
Naděje pro Liberty: poptávka po oceli by se letos měla vrátit k růstu
Celosvětová poptávka po oceli by se v letošním roce měla zvýšit o 1,7 procenta, na 1,793 miliardy...
Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny. Budou mít logistické problémy
Mrazáky pro zmrzliny od výrobců po prodejce jsou podle tuzemských zákonů nastavené na -18 °C....
Ceny energií se sbližují. Dodavatelé loví zákazníky na televizi či zážitky
Premium Energetická krize pominula, ceny elektřiny a plynu se ustálily. Výhodným tarifem za dodávky energií...
Generace Z chodí méně do hospod, a více do galerií, vyplývá z průzkumu
Mezi nejoblíbenější volnočasové aktivity generace Z, tedy mladých ve věku 18–29 let, patří zábavní...