Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Stařenka poslechla finanční poradce. A přišla o 150 tisíc

Chtěla si na stáří vylepšit bydlení. Místo toho přišla kvůli riskantní investici o 150 tisíc korun. O tyto peníze připravilo dnes třiadevadesátiletou M. N. z Pardubicka finanční poradenství firmy Broker Consulting. Dodnes z nich neviděla zpět ani korunu. Případ řeší soud.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A24n63n57a 61V40e29s32e78l82á

17. 8. 2015 15:26

Nemám ráda pojišťováky,  je to pakáž.

0 0
možnosti

Ovšem tato hyena byla "rádoby finanční poradkyní".

Jsou holt lidi, kterým se z takových sviňáren neudělá špatně. :-/

0 0
možnosti

Pokud dotyčný akciový fond nebo akcie (není z toho jasné co to bylo) ještě existuje, zajímalo by mne jakou má hodnotu teď, chyba byla, že paní nepřemluvili, aby to v roce 2012 neprodávala a počkala, až krize skončí a akcie půjdou nahoru. Celé je to nějáké divné. Já už asi 13 let investuji do fondů a také do akciových, samozřejmě, už jsem pár desítek tisíc za tu dobu vydělala, přes banku, ale co se bude nakupovat a prodávat si rozhoduji sama, ale člověk se musí v tomhle vzdělávat, paní už má věk.....té bych doporučila tak termínovaný vklad.

0 0
možnosti
Foto

Nechápu , že tito parazité potažmo s realitkami nejsou již dávno mimo zákon. Kravatová lůza, která bezcharakterně okrádá hlupce ...

0 0
možnosti

Je v článkucitován nezávislý odborník, který by po prostudování případu potvrdilv článku uváděné závěry? Je uveden výsledek řízení před finančnímarbitrem, které autorka zmiňuje, nebo reakce České národní banky na dopis paníSvitákové, z něhož autorka cituje, nebo je zjevné, že se část informací z článkunedozvídáme? Je autorka článku právnička, která ví, jaké povinnosti mělizúčastnění při uzavírání smluv v roce 2007, a ví, že platební rozkaz jeněco jiného než meritorní rozhodnutí ve věci? Má strana, která vede živý soudníspor, případ medializovat, pokud si je jistá svojí pravdou a úspěchem ve sporu,anebo jde o snahu vyvinout mimoprávní nátlak na druhou stranu sporu? Nemá strana,která se cítí být poškozena medializací z jejího pohledu neoprávněnýchnároků, mít právo druhou stranu sporu upozornit na riziko, že může nést nákladyspojené s její obranou? Jak chápu z článku, bude to soud, který komentovanoukauzu teprve nezávisle rozhodne, a věřím, že jeho rozhodnutí bude věnována stejnámediální pozornost.

0 0
možnosti

A co ještě říkala Máňa z OPBH?

0 0
možnosti

J31a67n 98Č95e72k17a19l

13. 8. 2015 10:41

To, že poradce poradil blbě, je sice jeho selhání, ale krizi neviděli přicházet i mnohem větší borci... Spíš bych ji vinil z toho, že ji ukecala (pokud tomu tak bylo) k rizikovějším investicím než bylo nutné...

2 0
možnosti

To je asi jako kdyby se Warren Buffett soudil s kvůli tomu, že prodělal na investici :-) Nebo, že má právo na zisk, protože je dříve narozenej :-) Kdo mohl v tý době vědět, že bude příští rok celosvětová krize a ceny akcií celosvětově klesnou, ale to je riziko investice. Jako poškozenou bych viděl spíše poradkyni, jejíž jméno se pořád dokola omýlá v textu. Být na jejím místě, tak si zajdu za právníkem a zeptám se, jestli se na to nevztahuje právno na ochranu osobnosti. Uměla klientka v době podepsání smlouvy číst? Uměla. Měla volební právo? Měla. Tak není co řešit.

1 3
možnosti
Foto

Nabídnout 85 letému člověku dynamické portfolio je jednoznačné svinstvo, takový typ investování se používá při dlouhodobých (desítky let) investicích a ne když to chce do pěti let vybrat.

Finanční poradkyně byla zkrátka zaslepena provizí a krom morálního odsouzení by ji slušelo i nějaké konkrétnější, minimálně by se měla podílet na nárhadě škody. Šikovný státní zástupce by to mohl kvalifikovat i jako podvod - stačilo by pár zavřených finančních poradců a hned by by to na obor mělo očistný vliv.

2 1
možnosti

Bohužel důchodkyně narazila na člověka, který tomu absolutně nerozuměl. Nicméně nemůžete házet všechny finanční poradce do jednoho pytle. Jsou tací, které bych s čistým svědomím doporučila a pracují zrovna v této společnosti. Ano tato poradkyně to totálně po***, nabídla úplně nevyhovující produkt, který není jen tak pro někoho a pokud je nabízený, měl by být řádně vysvětlený. Broker se ale zachoval správně v situaci, kdy chtěl paní vrátit vložené peníze, uznal chybu. Chtít ale po společnosti ušlý zisk je nesmysl..

0 0
možnosti

Hlavně, že měla finančního poradce, jak je nám vtloukáno. A ted se to budou učit i děti ve škole.

1 0
možnosti

1. Partners nás tu krmí svými kecy celé léto

2. Brokers to neumí.. blablabla

..aha

3 0
možnosti

Jojo, rovněž jsem si udělal takovou malou nepřesnou statistiku. Za poslední 3 týdny se minimálně 7x ptali odborníků z Partners. Minulý týden byla zde reklama na Chytrou adresu od ještě Chytřejšího Honzy, tak hned tu byl článek s odborníkem Patákem. V každém případě se Partners nedá vytknout jeho PR.

0 0
možnosti

Pane Bock :) než vypustíte další hospodské řeči ala Amerika je super (tam je ten systém totálně bizární), tak si něco zjistěte, dále u nás je minimum maturita (dnes), takže jednoduše říkáte hlouposti a lži. Dále jsou špatní poradci a jsou dobří, tak jak je to s lidma. Tak je to i s výrobky apod něco vydrží, něco je šmejd. Jinak tyhle společnosti jdou jen za provizí, důležité je hledat u pojišťoven, co nenabízejí milion produktů, jen kvůli provizi. Ale tady člověk musí přemýšlet, ale rozumím tomu, že by ste rád za nic dostal hodně.

0 1
možnosti
  • Nejčtenější

Za vytlačení z linky do Brna musí Student Agency zaplatit náhradu 21 milionů

22. dubna 2024  15:55

Společnost Student Agency provozující autobusy a vlaky pod označením RegioJet musí zaplatit...

Zlato místo bankomatu. Američané berou útokem zastavárny a zbavují se ho

15. dubna 2024

Vysoká cena zlata je pro mnohé jeho majitele jasným signálem, že právě nazrál čas jeho zpeněžení....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Kdo je Tomáš Otruba. Klíčový muž v PPF a nový partner Renáty Kellnerové

16. dubna 2024  15:15

Největší česká finanční skupina PPF prochází personální i byznysovou proměnou. Jedním z hlavních...

Desítky tisíc letů nad Evropou hlásí rušení signálu GPS. V podezření Rusko

23. dubna 2024  10:37

Navigační systémy letadel na trasách nad Pobaltím i nad dalšími oblastmi hlásí stále více...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Nad Českem krouží nové značky fast foodů. V plánu mají rozvířit trh

22. dubna 2024

Premium Již třicet let vévodí šťavnatým burgerům, hranolkům a kuřeti v Česku tři fastfoodové řetězce. Nyní...

Průmyslová produkce Polska klesla. Je to jen krátkodobý trend, tvrdí experti

23. dubna 2024

Produkce polského průmyslu v březnu zaznamenala největší propad od dubna loňského roku. V...

Pražská burza vystoupala nejvýš od roku 2008

23. dubna 2024  17:11

Pražská burza vystoupala nejvýš za posledních téměř šestnáct let. Index PX posílil během úterního...

Nesnězeno zachránilo přes dva miliony balíčků jídla, funguje v několika zemích

23. dubna 2024  15:58

Platforma pro záchranu jídla Nesnězeno spolupracuje s více než třemi tisíci partnery, mezi něž...

Ostře sledované sudy. Jak se v Koreji kousek od pláže skladuje jaderný odpad

23. dubna 2024  13:53

Silný vítr zvedá mořské vlny, které se rozbíjejí o velké skály. Několik návštěvníků této turisticky...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!