ilustrační snímek | foto: Depositphotos

TEST olejů: Nejhorší je kokosový, zdravější je i sádlo

Na smažení a fritování, do salátů, omáček i dresinků... Do velkého srovnání olejů a tuků jsme vybrali dvacet výrobků. Na co se v kuchyni hodí? A které jsou nejzdravější?
Prémiové testy

Avokádový, konopný, lněný, dýňový, kokosový, makový... Při bloumání internetem člověk žasne, z čeho je možné vyrobit olej. Druhý šok přichází při čtení cenovek. Například čtvrtlitrová lahvička hroznového oleje přijde na 250 korun, stojí tedy zhruba stejně jako dobrý koňak...

Jenže lidé „exotické“ oleje i přes vysoké ceny kupují, většinou kvůli tomu, že je považují za zdravější alternativu klasických olejů (řepkových či slunečnicových) a samozřejmě tuků, především másla a sádla.

Je však exotika v kuchyni skutečně zdravější? K čemu se jednotlivé druhy hodí a nač je použít nemůžete? Na to se MF DNES podívala spolu s experty na tuky a zdravou výživu v aktuálním srovnání.

Tento článek je součástí exkluzivního obsahu

První měsíc za 1 Kč, následně za 39 Kč měsíčně. Členství je možné kdykoliv zrušit a je bez závazků.

Již máte předplatné?
Stačí se přihlásit a číst dál.

Daňové přiznání za rok 2020

Interaktivní daňové formuláře vám usnadní práci, protože umí vypočítat daně za vás. Termín pro odevzdání formuláře a úhradu daně za rok 2020 byl posunut na 3. května 2021.

Prémiové testy