Diskuze

Test olejů: Nejhorší je kokosový, zdravější je i sádlo

Na smažení a fritování, do salátů, omáček i dresinků... Do velkého srovnání olejů a tuků jsme vybrali dvacet výrobků. Na co se v kuchyni hodí? A které jsou nejzdravější?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Cholesterol si tělo vyrábí samo. Strava na to nemusí mít žádný vliv

0 0
možnosti
Foto

Doporučená maximální dávka nasycených mastných kyselin je 20 - 25g / den? Co to je za blbost? Je to velice moc, při těchto dávkách se mohou ucpat cévy velmi snadno . . . Dle mého selského rozumu je přiměřená dávka 5 - 10g nas.m.kys. na den, resp. 0,1 % z celkového denního příjmu kJ . . . . ;-(

0 0
možnosti

Cévy se neucpávají nasycenými tuky. Jsou národy, které mají více než polovinu energie z nasycených tuků jako sádlo a infarkt prakticky neznají. Cévy se vám ucpou, když jsou poškozené vysokou hladinou cukru, cholesterol je tam jen na opravu.

0 0
možnosti

Další nesmysly o cholesterolu, nenasycených a nasycených tucích. Určitě ty nejlepší podle iDnes jsou ty umělé, v chemičkách vyrobené, krásně žluté tuky :-) Zato ty, které se používali v dobách, kdy téměř neexistovaly kardiovaskulární nemoci, cukrovka, obezita a podobně, tj. máslo a sádlo, jsou najednou ty škodlivé.

2 4
možnosti

Choroby, které jste vyjmenoval se projevují převážně po čtyřicítce, takže v době, kdy byl průměrný věk 40 let jich pochopitelně tolik nebylo ......navíc když někdo zemřel, tak se nezjišťovala, jestli měl cukrovku (kterou ani neznali)

3 2
možnosti

Kdyz delam nadivane prirodni kruti steaky s rajcaty a syrem, tak nejchutnejsi jsou kdyz se zaprasi moukou, okoreni provensalskym a soli, pak se kratce pecou na panvi ve velmi male vrstve extra light olivovem a nakonec se prida mala lzice masla. No a na tom masle se dopecou do zlatova. K tomu opekane brambory ktere za syrova nakrajim na ctvrtky, opet promazu olivacem, okorenim a sup do trouby na pecicim papiru. U nas bezny olej uz nema sanci.

0 0
možnosti

Přínos olivace v tomto případě nechápu, ale budiž.

1 0
možnosti
Foto

P92e28t87r 42H28e69l68d

14. 1. 2021 15:32

Článek hodnotím jako zaujatý.Nejhorší není i s vysokým podílem nasycených tuků prospěšný kokosový olej, nýbrž olej palmový o kterém se vůbec nezmiňujete,ale který je hojně používaný v pekárnách a potravinářství.

5 2
možnosti

P89a70v98e73l 67B82e76ň29o

13. 1. 2021 0:38

Drahá paní Magdaleno Nová, milá "investigativní" novinářko, tahle směsice pověr, polopravd, vědecky dávno pojmenovaných hloupostí je názornou ukázkou toho, jak vznikají skupiny "perfektně" informovaných hlupců a pak se divíme i projevům hlouposti na Covidovou sitaci....a podobně.

Samej vědec....

2 1
možnosti

M78a12r68i11o 71T73r74n60k31a

14. 1. 2021 12:23

Tvoje nic nehovoriace naucene frazy:-) ked uz niekoho kritizujes tak to aj podloz faktami.

4 0
možnosti

Svetova zdracotnicka organizace ma jako doporucenou potravinu repkovy a slunecnicovy olej. Zadny olivovy olej neuvadi. To je jen masirka "odborniku" v poradech o vareni.:-/

1 1
možnosti

M94a96r55i61o 14T36r72n76k32a

14. 1. 2021 12:28

Olivovy olej je hlavne kvoli chuti.

3 0
možnosti

Trochu se srovnává nesrovnatelné - olej za 30 korun a za tři stovky, to je jistě na jiné použití

0 1
možnosti
Foto

Tak řízek na vepřovém sádle, to je lahůdka. Na oleji už méně. Mám ale spoustu husího sádla, tak jsem bádal na internetu a tam se tvrdí, že má daleko zdravější složení, než vepřové sádlo. Udělal jsem tedy dnes cmundu na tom husím sádle, myslím, že je opravdu dobrá.

8 0
možnosti

Taky dělám ráda na husím. Nesmažím často, ale když už, ať to je dobré.

3 0
možnosti

Nedávno jsem tu četl článek o zdravých potravinách a mezi nimi byl kokos, případně kokosový olej...

Tak se idnes prosím rozmysli, jestli chceš psát o zravý prospěšných věcech, nebo doporučovat Babišovi výrobky (na které navíc bere dotace 2mld Kč, které budeme muset všichni vrátit a zaplatit) - viz řepkový olej Fabio, který je doporučován přímo na stránkách Agrofertu ;-D

2 3
možnosti

Podle mě kokos tam, kde lidem padá na hlavu je zdravý. Pojem zdravý je vždy relativní. Předpokládám, že v těch tropech nejedli moc jitrnic nebo škvarků, takže kokos jim dodal důležité nasycené tuky.

Tak je to se vším. Když máte v těle nedostatek soli, tak je i slaneček superpotravinou.

5 0
možnosti