Úterý 7. dubna 2020, svátek má Heřman, Hermína
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 7. dubna 2020 Heřman, Hermína
Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

K43a13r54e47l 19Š56o72u97m25a91l 1254293578

Tak to je opravdu balzám, číst článek nebo spíš rozhovor s někým, kdo skutečně ví o čem mluví a to co říká má hlavu a patu!

+32/0
doporučit
17.2.2020 13:01

J44a58r87o42m69i12r 74F18a19r24e92k 4202283787

Super clanek, dekuji.

+16/0
doporučit
17.2.2020 10:40

R38a17d81e53k 98S51v54o25b71o52d14a 9216344472693

Už týden nelze poslat odemčené články a při prvním ohodnocení +/- se po otevření reklamy zavřou komentáře a skočí na začátek.

+13/0
doporučit
17.2.2020 14:15
Foto

J85a22k48u38b 24B33e77z71n71o85s60k59a 9347503926

Spotřeba hovězího klesá proto, že je drahé. Nic víc, nic míň;-)

+8/0
doporučit
17.2.2020 20:45
Foto

J36a67r79e48k 90J54a26k49u70b13č84e90k 7549750188328

Vyborny prakticky rozhovor, diky.

+8/0
doporučit
17.2.2020 13:24

A42n87t94o70n85í77n 86S49e16b66e31r30a 7933738110609

Konske maso je kvalitnejsi a chutnejsi nez hovezi. Kdekoli vidim konske klobasy nebo maso, hned kupuju.

+6/−4
doporučit
17.2.2020 11:07

J88i13ř72í 64S29c79h31m29i25d19t 5620463694565

Podle mne je to nesmysl, šunka bez éček by se jistě prodávala také, stačilo by trochu marketingu a reklamy, spíš je otázka kolik by to stálo a ono je přece potřeba nakrmit davy levně.

Nakonec v pořadu šmakulády bylo ukázáno zcela názorně, jak se vyrábí třeba v Itálii italská šunka pro domácí trh a jak na vývoz do východní části Evropy, kolik se čeho do které přidává, takže by to úplně bez éček nešlo, ale že to jde s mnohem menším podílem je zřejmé, ale pokud chcete italskou šunku s několika násobně menším obsahem těch dobrot, tak si pro ni musíte zajet do Itálie, na našem trhu se taková neprodává a ne že bychom ji nechtěli nebo že by ji nechtěli prodávat někteří prodejci, ale prostě proto, že ji výrobci na náš trh nedodají, protože by na nás méně vydělali.

+7/−9
doporučit
17.2.2020 11:35

G69e49o39r96g 65K88o48m71b15e86r61e22c 9274701596511

Může za to hlavně video z YouTube, které ukazovalo, jak jsou na farmě ve vietnamské řece Mekong ryby namačkány. Stačilo nasypat granule a najednou se vše začalo hýbat...

Si vzdy vzpomenu na Chorvatsko, tam to je podobny. Pekne schovany za ostrovama. A jak lidem v restauracich smakujou cerstve z volneho more nachytane ryby. ;-D;-D

+2/−1
doporučit
17.2.2020 17:55
Foto

J48a19n 24K81o27v88a56ř37í10k 4225729852178

Aha, proto v Lidlu prodávají šunku bez Éček. Pikok-Pure a třeba i Vysočinu a nediv se řezníku lidé to kupují

+2/−2
doporučit
17.2.2020 20:13

R48a18d40e78k 65S37v34o64b15o35d38a 9556124512603

Navíc je zakázáno v appce copy/paste a poslat článek nelze - tedy přesněji otevřít neabonentovi.

+1/0
doporučit
17.2.2020 14:18

R47a58d29e78k 79S16v94o80b29o79d10a 9426484262343

Zajímaly by mne podrobnosti o v Bille někdy prodávané šunce "bez éček". Je pochopitelně šedivější, mně chutná.

Nicméně prodavač mi sdělil, že přestože mají nové balení a já chtěl kilo, neukrojí mi, protože šéf ji povolí prodávat až za týden, aby mohla být "v akci". Po opakování téhož několikrát v různých prodejnách jsem ztratil zájem a důvěru.

+1/0
doporučit
17.2.2020 14:09
Foto

M78i80r98o63s74l17a94v 83S91t16e54i26n20e62r 2216390660516

Právě pro tyto triky se vůbec nezajímám o náročnější ryby.

U Lidla nebo jiných diskontů v Německu se prodává t.zv. "seelachs", neobalovaný a asi s 10%vody zamražený. S treskou nebo lososem má společný jenom tvar těla, jinak to je několik si podobných rozšířených druhů jako pollock nebo uhlíř.

V diskontu asi za 120 Kč kilo je to relativně nejméně zatížený druh rybího filé.

Další možnost je mražený sleď, ke koupi třeba v Tescu. Dá se péct nebo grilovat stejně jako jiné ryby, bez hnusného cukru a octa.

Český kapr se občas dá koupit při výlovu opravdu ekologického rybníka, ale těch je málo. Co je průmyslově využíváno, dostává granule, hnůj a pod., zatížení z okolních polí nelze vyloučit. Stejný problém, jako se zvěřinou. V přírodě je dohled neproveditelný. Prase z výkrmny má definovaný a kontrolovaný přísun potravy, divoké prase všechno spase, lépe o tom nic nevědět.

Vepřovému, divočině , je však lépe se vyhýbat, hovězímu také. Dnes se vše krmí směsí, která vykrmuje a bude vykrmovat i jedlíky těch zvířat.

A co asi dostávaji kuřata? Slepici, která pobíhala po sadě, vám nikdo neprodá, tu si sní hospodář s čeládkou.

+1/−4
doporučit
17.2.2020 18:43

O96l18g31a 41N65e89m36a 4295372407467

Nemusíte kupovat žádné maso. Všichni členové mé rodiny jsou již několik let vegani. Máme nejlepší krevní testy a celkové zdraví za celý život. Nejlepší na tom je ale pocit, že kvůli vám nemuselo žádné zvíře zemřít. Myslete nejen na své zdraví, ale i na jiné živé bytosti, které cítí bolest!

+1/−6
doporučit
20.2.2020 16:35
Foto

F26i21l98i84p 33M35a73t80u93s56k75a 6541528741627

Šunku (ale i slaninu nebo párky) bez éček normálně prodává Lidl. Výrobce nahradil éčka přírodními alternativami (např. výtažek z celeru).

0/−1
doporučit
18.2.2020 14:20

Premium

KOMENTÁŘ: Po dvou měsících přijde rozvrat. Nečekejme na pomoc, konejme!

Karanténní prázdniny může ekonomika státu vydržet měsíc. Po dvouměsíčním výpadku už hrozí naprostý rozvrat výroby,...

Premium

Španělská nepoučitelnost. Proč zde koronavirus řádí jako v Itálii nebo Číně

Dlouhé týdny Španělé sledovali, co se děje v Číně, Íránu a Itálii. Ale nepoučili se. Laxní politici opakují stejné...

Premium

Storno přijde draho, Češi nechají cestovkám desetitisíce za ­propadlé zájezdy

Přijít o desítky tisíc za neuskutečněné zájezdy je problém, se kterým se potýká řada českých klientů cestovních...

Najdete na iDNES.cz