Ostří pro šéfkuchaře. Nemusíte mít profi čepici, nažehlený rondon a vést řeči jako Zdeněk Pohlreich, abyste byli pány kuchyňské linky. Bez ostrého a vyváženého nože se ovšem domácím šéfkuchařem nikdy nestanete. Přitom i za pár stokorun můžete koupit docela spolehlivého
parťáka k prkénku.
| foto: Shutterstock
Nemusíte mít profi čepici, nažehlený rondon a vést řeči jako Zdeněk Pohlreich, abyste byli pány kuchyňské linky. Bez ostrého a vyváženého nože se ovšem domácím šéfkuchařem nikdy nestanete. Přitom i za pár stokorun můžete svému prkénku koupit docela spolehlivého parťáka. Chce to jen pečlivě vybírat, aby vám ve výzbroji neskončila další tupá kudla, kterou si nejsnáz uříznete prst.
Říká se, že s tupými noži je to stejné jako s tupými lidmi: Jsou nevyzpytatelné, nebezpečné a obvykle napáchají největší škodu.
Ideální je, když se v životě podaří vyhnout oběma hrozbám. Abyste měli šanci vyvarovat se alespoň konfrontace se špatnými kuchyňskými nástroji, zveřejňujeme tento test. Jeho cílem bylo porovnat vlastnosti univerzálních, takzvaných kuchařských či šéfkuchařských nožů, které patří k povinné výbavě kuchyně asi jako hrnce, pánve a talíře.
Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium
Zařizujete si domácnost, nakupujete sportovní výbavu, chystáte se na dovolenou? S výběrem toho nejlepšího zboží či služeb na míru pomohou nezávislé spotřebitelské testy. Exkluzivně na iDNES Premium.