Pivo Corona

Pivo Corona | foto: Profimedia.cz

Název Corona plaší zákazníky. Prodeje piva klesají kvůli koronaviru

  • 87
Nový typ koronaviru má nečekanou oběť – světoznámou značku mexického piva Corona. Ta je nyní terčem mnoha vtipů na sociálních sítích. Zejména ve Spojených státech lidé vyhledávají spojení „corona beer virus“, nebo „beer coronavirus“. A jak ukázal průzkum agentury YouGov mezi dospělými, reálně se tam snížila ochota tuto značku nakupovat.

Dopady spojování piva Corona s obávaným koronavirem jsou v posledních dnech výraznější. Nákaza se totiž rychle šíří mimo Čínu, kde se koronavirus loni v prosinci poprvé objevil.

Akcie nadnárodní společnosti Constellation Brands, která pivo Corona vyváží z Mexika do USA, od začátku týdne klesly na burze v New Yorku zhruba o osm procent.

Corona, která svůj název odvozuje od sluneční koróny a s novým typem koronaviru nemá nic společného, je v USA třetím nejpopulárnějším pivem, jak ukazuje statistika YouGov. První je britský Guinness, druhý pak nizozemský Heineken, uvedla agentura Bloomberg.

Uživatelé sociálních sítí se baví po svém:

Napadlo by vás, že pivo Corona má spojitost s koronavirem?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 čtvrtek 5. března 2020. Anketa je uzavřena.

Ne
Ne 1310
Ano
Ano 141

Důvodem poklesu zájmu o nákup Corony však může být i fakt, že je toto pivo vnímáno jako typický letní nápoj, zejména v souvislosti s dovolenou na pláži, upozorňuje redaktor Graeme Bruce z YouGov. Prodej piva Corona proto podléhá značným sezonním výkyvům.

,