Jaké máte zkušenosti s jídelními vozy?

aktualizováno 
-
Miroslav Šimek, herec, Praha: Naposledy jsem jídelní vůz navštívil před 20 lety. A kdybych nyní cestoval vlakem, který je čistý, jídelní vůz bych zase navštívil. Navíc bych byl rád, kdyby se vlaková doprava zkvalitňovala, protože si myslím, že jízda vlakem by mohlo být to nejpříjemnější cestování.

Jana Horká, úřednice, Ústí nad Labem: Občas jezdím nočními vlaky na Slovensko.Jídelní vozy jsou tam obvykle špinavé, zakouřené, jídlo nevalné a káva připomíná levnou cikorku smíchanou s trochou tabáku. Do koloritu zapadají i opilí a nevyspalí hosté, kteří se sotva udrží na kymácejících lavicích. Do restaurace na kolejích se tak odvažuji pouze s kamarády a v turistickém oblečení.

Martin Fořt, správce počítačové sítě, Praha: Naposledy jsem využil služeb jídelních vozů před deseti lety, tedy v období sametové revoluce. Kvalita jídel i ceny byly dobré, takže pokud bych vlakem cestoval v současnosti, zcela určitě bych šel zakousnout něco dobrého znovu.

Jakub Kašpar, publicista, Hořice: V posledních několika letech je zvlášť patrné, že se zlepšila úroveň jídelních vozů, ale také obsluhy v rychlíku InterCity a EuroCity. Je velice příjemné, že se tyto služby lepší. Co je ale velice nepříjemné, jsou ceny. Pokud třeba jedu z Prahy do Ústí nad Labem a za jedno malé kafe dám skoro stejně peněz jako za jízdenku, je to trochu moc. Za kafe čtyři marky je podle mne v Česku cena, která se nedá nazvat tržní, ale spíš vyděračskou. Provozovatelé těchto služeb by určitě vydělali s nižšími cenami mnohem více. Že by špatný podnikatelský čich?

Autor:

Daňové přiznání 2019

Do 1. dubna musí podat daňové přiznání osoby samostatně výdělečně činné, ale i zaměstnanci (více zde). Využijte interaktivní formulář pro daňové přiznání za rok 2018.

Témata: Test iDNES.cz, Vlak

Nejčtenější

Inspekce zveřejnila tři restaurace s podivným původem hovězího masa

Ilustrační snímek

Od propuknutí kauzy s nevyhovujícím hovězím polským masem provedla Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI)...

Zaplatil letenku, ale letěl jenom kus cesty. Lufthansa ho za to žaluje

Zaměstnanci pobočka letecké společnosti Lufthansa na letišti ve Frankfurtu

Německá letecká společnost Lufthansa žaluje jednoho ze svých pasažérů. Nelíbí se jí, že cestující ve snaze získat...

Máme o 30 procent hostů méně, podáme dvě žaloby, říká restauratér Moťovský

Restaurace U Moťáka v pražském Karlíně. (7. února 2019)

Pražská restaurace U Moťáka se chystá na dvojitou odvetu za to, že se její jméno objevilo v kauze dovozů pochybného...

Ta železnice je zelená katastrofa. Vraťte miliardy, žádá Trump Kalifornii

Ilustrační snímek

Prezident Donald Trump a guvernér Kalifornie Gavin Newsom se ve středu dostali do sporu na Twitteru kvůli masivnímu...

Konec kšeftů. Stát se rozhodl, že si dálnice bude opravovat sám

Ilustrační snímek

Během následujících deseti let postupně zmizí z dálnic sypače a pluhy soukromých firem. Stát se totiž rozhodl, že...

Další z rubriky

Víčka na PET lahvích brzy jen s poutky. Nařízení EU dělá výrobcům starosti

O konci plastových brček, tácků nebo příborů ví snad každý, ale že PET lahve...

Že se blíží konec plastových brček, tácků nebo příborů, ví asi každý. Ale že PET lahve budou muset mít k sobě pevně...

Polské maso nabízely podniky v Praze jako argentinské, steak za tisícovku

Řezník v obchodě v polském městě Gdyně aranžuje hovězí maso.

Restaurace, které odebíraly v Praze hovězí z problematických polských jatek, je následně vydávaly za argentinské....

PŘEHLEDNĚ: Do žlutého, nebo hnědého kontejneru? Vše o třídění odpadu

Tříděný odpad, kontejner na papír.

Víte, kam se starým kartáčkem na zuby, s rozbitým zrcadlem, se špinavým polystyrenovým jídelním boxem, nebo s použitými...

Najdete na iDNES.cz