Napočtvrté se známky vydražit podařilo. Ilustrační foto

Napočtvrté se známky vydražit podařilo. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Známky Zbrojovky napočtvrté získaly kupce

  • 4
Po třech neúspěšných pokusech se zkrachovalé Zbrojovce Brno podařilo prodat ochranné známky. Za vyvolávací cenu 1,5 milionu korun ji v dnešní čtvrté dražbě koupila společnost Esattezza. Její zástupce nechtěl uvést, jak firma se známkami naloží.

Firma o známky usilovala jako jediný zájemce a vznikla účelem jejich nákupu. Soubor se draží od června, tři dosavadní pokusy byly neúspěšné.

Kromě známek už Zbrojovce mnoho nepatří. Většina zbraní a výrobních strojů už je rozprodaná, areál Zbrojovky koupila letos v největší české dražbě skupina J&T. Plánuje tam postavit kanceláře, byty a obchody a pro svůj areál chtěla použít pojmenování Zbrojovka. - více zde

O loga nicméně zájem neprojevila.

Celkem 19 českých, 46 zahraničních a dvě mezinárodní známky použitelné ve 22 zemích měly v první dražbě vyvolávací cenu sedm milionů korun, nikdo ale neměl zájem. Nezaujala ani druhá nabídka za 2,7 milionu a třetí, v níž byla stanovena cena na dva miliony korun. Možným zájemcům se to zdálo pořád moc. Ani cena pod dva miliony je neoslovila.

Zástupce Esattezzy potvrdil, že jeho firma nemá nic společného s Českou Zbrojovkou, jejíž dceřiná firma teď v areálu Zbrojovky Brno vyrábí.

Společnost Brno Rifles už dříve odkoupila některé užitné vzory a stroje.

Dodává z Brna kolem 1500 zbraní ročně a zaměstnává 30 lidí. Začala loni, těsně po tom, co s výrobou definitivně skončila samotná Zbrojovka Brno.

Jeden z největších exportérů své doby se dostal do konkurzu v roce 2003.

Věřitelům dodnes dluží přes 400 milionů korun. Kopčil už zpeněžil část skladových zásob a strojů a hlavně výrobní areál. Dvaadvacetihektarový pozemek i s budovami letos za 707 milionů koupily finanční skupina J&T a developerská firma CPI Group. Kromě známek patří do konkurzu ještě několik patentů a užitných a průmyslových vzorů, skladové zásoby a některé výrobní stroje.

 

,