Prachatická průmyslová zóna nabídne další pracovní místa. Ilustrační foto

Prachatická průmyslová zóna nabídne další pracovní místa. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

V jižních Čechách najde práci devadesát lidí

V prachatické průmyslové zóně v Krumlovské ulici najde práci dalších devadesát lidí. Společnost M-Technika, která zde již sídlí, se pustí do stavby nových výrobních hal, v nichž bude vyrábět přívěsy a návěsy za nákladní automobily.

Prachatická M-Technika chce nyní vedle svých současných hal přistavět další. Se stavbou chce začít už letos na přelomu dubna a května. "První etapu stavby haly pro 60 zaměstnanců chceme mít hotovou ještě letos. Stavět budeme i další dvě etapy pro dvacet a deset zaměstnanců," řekla vedoucí prachatického závodu Věra Koubová.

M-Technika má nyní 60 zaměstnanců a toto je tak její nejvýznamnější rozšíření. Práce v nových halách bude manuální a vhodná především pro muže.

Na Prachaticku hledají práci dva tisíce lidí
Každé nové místo vítá i prachatický úřad práce. Míra nezaměstnanosti na Prachaticku se totiž pohybuje okolo 6,5 procenta, což odpovídá tomu, že práci hledají necelé dva tisíce lidí.

"Vždy, když postaví firma vlastní haly, tak je jasné, že to myslí ve městě vážně a investuje," řekl ředitel prachatického úřadu Václav Pauch.

V průmyslové zóně v Prachaticích pak letos bude stavět i firma, která kompletuje papírové reklamní předměty a už si od města odkoupila přes třináct tisíc metrů čtverečních pozemku. Zatím tají, kolik nových pracovních míst vytvoří, ale půjde o desítky.

Volná už je v desetihektarové průmyslové zóně jen zhruba hektarová parcela.