ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Twitter

Twitter vede jednání o převzetí sociální sítě Clubhouse, akcie jdou vzhůru

  • 2
Twitter vedl podle posledních dostupných informací jednání o převzetí sociální sítě Clubhouse. Její cena podle odhadů převyšuje hranici čtyř miliard amerických dolarů. Rozhodnutí zatím nepadlo, společnost dál zvažuje celou akvizici.

Po jednání s Twitterem se Clubhouse zaměřuje na zjištění, zda jsou čtyři miliardy dolarů adekvátní částkou za případnou akvizici. Mluvčí firmy Twitter se k celé situaci odmítl vyjádřit a zástupce společnosti Clubhouse na podnět k vyjádření dosud nereagoval. Informovala o tom agentura Bloomberg.

Sociální síť Clubhouse nahrazuje posezení v hospodě, říká Petr Mára

Investoři společnosti Twitter však vnímají poslední zprávy pozitivně. Cena akcií vzrostla o téměř tři procenta.

Sociální síť Clubhouse se stala fenoménem posledních měsíců. Umožňuje všem zaregistrovaným si v reálném čase povídat s ostatními lidmi po celém světě. Popularita sociální sítě Clubhouse vzrostla i proto, že v dobách probíhající pandemie mnohým chybí bližší kontakt a komunikace s ostatními.

Úspěch sociální sítě Clubhouse nedal brzy spát konkurenci. I proto se třeba i Twitter pustil brzy do podobného projektu, který pojmenoval Spaces. Jde o hlasovou část sociální sítě, kterou firma začala testovat ke konci loňského roku.

Clubhouse láká podvodníky. Přes falešné aplikace mohou napodobit váš hlas

Clubhouse je původem ze Spojených států, kde funguje už řadu měsíců. Právě tam se rozmohl v podnikatelském sektoru a dostal se až do Evropy.

Vysoká popularita nové sociální sítě, v níž je tedy jedinou formou komunikace hlasový hovor s ostatními uživateli v rámci dané virtuální místnosti, však neunikla pozornosti ani podvodníkům. Bezpečnostní společnost Kaspersky varovala před výskytem falešných služeb a aplikací, které se za Clubhouse vydávají. Jejich autorům jde často o zfalšování identity.