Plzeňská likérka Stock.

Plzeňská likérka Stock. | foto: Daniel Beran, MAFRA

Plzeňský Stock koupil jednoho z největších slovenských konkurentů

  • 0
Plzeňská likérka Stock koupila jednoho z největších slovenských konkurentů, firmu Imperator. Výrobce ovocných destilátů je šestým největším producentem lihovin na Slovensku. Cenu společnosti nezveřejnily.

Firma o koupi informovala média v tiskové zprávě. Největší český výrobce lihovin koupil podnik prostřednictvím své stoprocentní dceřiné firmy Stock Slovakia, která funguje na slovenském trhu od roku 2003.

"Jsme velmi rádi, že spojujeme své síly s firmou Imperator. Věříme, že díky kombinaci stávajících značek ve Stocku Slovakia se značkami Imperator budeme mít takový sortiment a pokrytí, které napomohou budoucímu růstu trhu," řekl generální ředitel Stocku Plzeň Petr Pavlík.

Spojení podniků posune Stock Slovakia na silnější tržní pozici na trhu s alkoholem na Slovensku. Bude mít jasnou vedoucí pozici na trhu v kategorii bylinných hořkých likérů a velmi silnou druhou pozici v kategorii ovocných destilátů, což platí stejně i pro vodku, dodal Pavlík.

Společnost Imperator vznikla v roce 1994. Svou činností navázala na tradici lihovarnictví na Trenčínsku. Zabývá se výrobou a plněním širokého sortimentu lihovin, v sortimentu 120 výrobků typu brandy, vodka, gin a ovocných lihovin a likérů. Zaměstnává 90 lidí.

Stock Plzeň-Božkov je největším výrobcem lihovin v České republice s tradicí sahající až do roku 1920. Široká paleta produktů zahrnuje mnoho dobře známých a populárních značek. Kromě fernetů patří ke klíčovým produktům například Vodka Amundsen, ovocné destiláty či lihoviny řady Božkov.

,