Bývalý ředitel Budvaru Jiří Boček má být jedním z těch, kdo vyberou nového šéfa pivovaru

Bývalý ředitel Budvaru Jiří Boček má být jedním z těch, kdo vyberou nového šéfa pivovaru | foto: Marek Podhora, MAFRA

Nového šéfa Budvaru vybere bývalý ředitel Boček i bankéř Kysilka

  • 5
Ve středu končí termín pro podání přihlášek do výběrového řízení na nového šéfa národního podniku Budějovický Budvar. Výběr ředitele čtvrtého největšího českého pivovaru je pravomocí ministra zemědělství Mariana Jurečky, k ruce však bude mít pivovarníka, ekonomy i chemika.

Zatímco o kandidátech na post ředitele, který povede podnik se stamilionovými zisky, ale i mezinárodními známko-právními spory, se zatím spíš spekuluje, o lidech, kteří ho vyberou je už jasno.

Výběrová komise bude mít podle informací iDNES.cz pět členů. Jedním z nich má být dlouholetý bývalý ředitel Budvaru Jiří Boček, který loni na podzim na svou pozici rezignoval ze zdravotních důvodů (více čtěte zde).

Bočka doplní dvojice ekonomů. Má jím být jednak bývalý generální ředitel České spořitelny a viceguvernér ČNB Pavel Kysilka, dále pak předseda představenstva Exportní garanční a pojišťovací společnosti Jan Procházka, který je zároveň předsedou dozorčí rady Budvaru.

Dalšími členy poroty bude biotechnolog, rektor Vysoké školy chemicko-technologické Karel Melzoch a náměstek ministerstva zemědělství Zdeněk Adamec, který je rovněž zasedá v dozorčí radě pivovaru.

První kolo výběrového řízení by mělo trvat zhruba deset dní, pak se bude rozhodovat mezi užším výběrem. Nový generální ředitel by mohl být znám na přelomu února a března.