ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Depositphotos

Shoptet vyrostl na 300 milionů korun. Spravuje více než 30 tisíc e-shopů

  • 1
Společnost Shoptet, největší poskytovatelem e-shopové platformy v České republice navýšila meziročně obrat o téměř 50 procent na více než 300 milionů korun. Za uplynulý rok společnosti přibylo přes deset tisíc nových e-shopů, aktuálně řešení firmy používá zhruba 30 tisíc e-shopů.

Rok 2021 byl pro oblast e-commerce úspěšný. Jen na Shoptetu loni přibylo přes deset tisíc nových e-shopů. Celkový počet tuzemských i zahraničních internetových obchodů tak díky tomu dosahuje téměř třicet tisíc.

České e-shopy, které firma spravuje, hlásí celkový obrat 45 miliard korun, což je o 25 procent více než v roce 2020.

Samotný Shoptet v roce 2021 dosáhl obratu přes 300 milionů korun, což je meziročně o zhruba 50 procent více. „I přestože většina pandemických restrikcí odezněla a lidé mohli nakupovat v kamenných obchodech, poptávka po zboží online neklesá. To potvrzuje i meziroční nárůst průměrné výše nákupu o 24 procent na aktuálních 2 245 korun,“ komentuje situaci CEO Shoptetu Samuel Huba.

Zahraniční expanze

Firma v druhé polovině loňského roku expandovala do Maďarska a nadále posilovala svou pozici také na Slovensku. E-shopy běžící na tamější platformě loni dosáhly obratu 5,9 miliard korun, což je meziročně
o 41 procent více.

Dále zapracovala na rozšíření množství doplňků, které mohou internetové obchody využívat. Aktuálně jich je k dispozici již 222. „Chceme, aby se naši e-shopaři mohli naplno věnovat svému byznysu a technické řešení
e-shopu jim maximálně zjednodušovalo práci, díky čemuž mohou rozvíjet vlastní podnikání,” popisuje Samuel Huba.

Kurýrům jsme nedali dostatečný prostor pro diskuzi, přiznává Rohlík.cz

Společnost v průběhu posledního roku zvýšila počet zaměstnanců na dvojnásobek, pracuje pro ni zhruba dvě stě lidí a stále hledá další.

Shoptet se od roku 2009 zaměřuje na poskytování komplexního řešení pro správu internetových obchodů. Platformu společnosti využívá 80 procent nově vzniklých e-shopů na českém a slovenském trhu a celkem polovina všech aktivních internetových obchodů.

Češi loni v internetových obchodech podle dat nákupního rádce Heureka a Asociace pro elektronickou komerci (APEK) utratili 223 miliard korun, meziročně o 14 procent více. Počet internetových obchodů ve srovnání s předchozím rokem vzrostl o tři procenta na 50 985.