Internetová stránka sázkařské firmy Fortuna.

Internetová stránka sázkařské firmy Fortuna. | foto: Fortuna

Sázková společnost Fortuna míří na pražskou a polskou burzu

  • 2
Loterijní společnost Fortuna Entertainment Group, která je přední sázkovou firmou ve střední a východní Evropě, míří na pražskou a varšavskou burzu. 11. října by chtěla nabídnout v akciích přibližně třetinu společnosti.

"Emise našich akcií nám umožní získat prostředky pro další rozvojové projekty, které podpoří naši strategii růstu. Zákazníkům to poskytne příležitost stát se našimi akcionáři, což ještě posílí naše vzájemné partnerství," uvedl předseda představenstva a generální ředitel Fortuny Jiří Bunda.

Globálním koordinátorem nabídky je UniCredit Bank AG. Manažerem nabídky drobným investorům v Česku je Česká spořitelna, pověřeným obchodníkem v ČR je Brokerjet.

Fortuna Entertainment Group, která poskytuje kurzové sázky v ČR, Polsku, Maďarsku a na Slovensku, přijala v prvním pololetí podle předběžných údajů sázky za 192 milionů eur (4,76 miliardy Kč). To je meziroční nárůst o 12 procent. Celé sázkové seskupení Fortuny nabízí služby v síti více než 1 300 poboček.

Původně česká společnost založená v roce 1 990 se postupem času rozrostla v holding. Na českém trhu operuje prostřednictvím téměř 600 poboček. Jediným vlastníkem Fortuny je Penta Investments Limited, která je registrovaná v Limassolu na Kypru. Konečným vlastníkem je investiční skupina Penta, jeden z největších středoevropských investorů v oblasti soukromého kapitálu a nemovitostních aktiv.

,