Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Nejčastější trik makléřů? Už mám kupce, tvrdí Smekalová z Re/Maxu

Ceny bytů podle spolumajitelky realitní kanceláře Re/Max Zuzany Smekalové v nejbližší době stoupat nebudou. V rozhovoru pro MF DNES prozradila i nejčastější triky realitních makléřů či jak se chovat při prodeji bytu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

soptik_II

15. 4. 2012 7:46
Vy už máte kupce ?

Tak co mě teda s tím otravujete ? 8-o

0 0
možnosti
JB

agentxx

13. 4. 2012 10:48
Jeste jedna bezna finta....

Ktera neni uvedena.  Jde o podlahovou plochu. RK klidne uvedou nespravny udaj. Osobni zkusenost mam s bytem, kde nehralo 12m2, a to je 360tisic rozdil.

Nebo proste do plochy zapocitaji vsechny balkony, sklepy,.....

0 0
možnosti
PO

Modrý a zelený blesk

13. 4. 2012 10:54
Re: Jeste jedna bezna finta....

Balkony a sklepy patří k bytu a běžně se do celkové plochy počítají.:-)

0 0
možnosti
AS

maxipesfik123

13. 4. 2012 7:19
ReMax a spol.

Moje zkušenost z poslení doby - prodávali a kupovali jsme několik nemovitostí, vždy vlastní inzercí se zákazem kontaktování RK. Okamžitě nás zaplavily telefonáty z RK, s tím, že mají spousty zájemců. Bohužel vždy těsně před prohlídkou zájemce onemocněl, porouchalo se mu auto, musel na služebku, měl nemocné dítě. Tak by oni JEN přišli a nafotili si to, když už jsme domluvení:-) A nejlepší byl panáček z ReMaxu, který nám sdělil, že cena je dobrá, byt hezký, lokalita OK, ale byt je v přízemí, a to se lidem nelíbí - tak co s tím prý uděláme??;-D

0 0
možnosti
MC

REMET

13. 4. 2012 10:07
Re: ReMax a spol.

Prestehujete ho vys...

0 0
možnosti
CJ

Carl Jung

12. 4. 2012 14:36
Obchodní model síťové realitní kanceláře z pohledu....

.... master franšízanta.

Nemalý zdroj příjmů, mimo povinné franšízového poplatku pro centrálu a odvod provozího poplatku RK do centrály, je zase pravidelné / povinné školení makléřů RK. Tyto školení mohou být velice kvalitní. Otázkou je, co si od toho odnese ten či onen makléř. Nezapomeňte, že valná většina makléřů nejsou zaměstnanci RK, ale OSVČ, které platí fixní částku. Jsme v Čechách - tak neschopnost, křivost a lenivost makléřů není tím, že jsou z Remaxu, Century 21 či jiné sítě, ale tím, že jsou .... Češi. Líný, křivý a neschopný nemakačenka. Ten master franšízant to ví a snaží se v rámci možnosti s tímto materiálem pracovat. Bohužel, žijeme v deregulované době, kdy být RK makléřem nevyžaduje žádné vzdělání. Za to ale master franšízant nemůže. A co se týká majitelů franšízových licencí - zkuste se někdy s nima popovídat jak je to těžké najít lidi, které jsou ochotny hnout zadkem a pracovat.

0 0
možnosti
S

skoda-lasky

12. 4. 2012 14:38
Re: Obchodní model síťové realitní kanceláře z pohledu....

Ono je to ale dvousečné - pokud makléř pracuje na ŽL a od začátku nemá jistý příjem, a současně k tomu nepotřebuje žádné vzdělání, je zřejmé, že člověk, který najde práci na prac. smlouvu s určitým měsíčním výdělkem makléře prostě dělat nepůjde.

0 0
možnosti
DB

Divá Bára

12. 4. 2012 13:07
Profíci a neprofíci

to je prostě v každém oboru. Mám zkušenost jak s RE/MAXem, tak i s malou RK. A musím říct že vše naprosto v pohodě. Prostě nemám čas řešit prodej, nesnáším jakýkoliv úřad, ve smlouvách se nechci babrat. Takže oslovím někoho, kdo se tím žíví. Je to normální služba. U té malé RK to bylo naprosto perfektní, každý týden mi volali, aby mi řekli, zda se někdo ozval, na kterým realitním webu to je, několikrát dali nemovitost do tisku. Ta inzerce není až tak levná. Shodou okolností jsem našla kupce sama, ale nechtěla jsem to řešit, tak jsem jim jen předala kontakt. Hned se chtěli dohodnout na snižení provize s ohledem, že nepřivedli kupujícího. Jinak se postarali sami.

A jen tak mimochodem, Sreality jsou opravdu hlavně "pracovní nástroj" makléřů, co tam loví soukromé inzeráty. Jinak nechápu, kde by vzal ten web takovou šílenou návštěvnost.

0 0
možnosti
S

skoda-lasky

12. 4. 2012 13:13
Re: Profíci a neprofíci

Ve smlouvách se nechci babrat... No, slušnou smlouvu z realitky jsem viděla snad jen jednou, vše ostatní byl brak , který klientům akorát zadělával na problémy.

0 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

12. 4. 2012 12:48
S realitkami jsem párkrát spolupracoval

přínos pro mě byl nulový, např. výhodně napsaná smlouva v můj prospěch, nic takového. Jen zinkasovali peníze a dali inzerci na Web. Stačí si dát na web inzerci sám, rázem se ozve plno RK, které budou nabízet "výhodnou" spolupráci. Většinou jsou ale tak slušní, že nechtějí exkluzivitu.

2 0
možnosti
B

bokere002

12. 4. 2012 12:59
Re: S realitkami jsem párkrát spolupracoval

V civilizovaném světě to je normální. Málokdo má chuť trávit čas prohlídkama, telefonáty 24 hodin denně, právními akty s prodejem spojenými, všechno si sám hlídat a zajišťovat. Prodávat nemovitost sám taky není žádný med, zvláště když se jedná o něco lukrativnějšího než garáž či byt v paneláku. Realitka alepoň odfiltruje ten nejhorší odpad. Jenže u nás to má zase svá tradiční krajová specifika jako vše a typický makléř je na úrovni náhončího v autobazaru, hlídat si vše musíte stejně sám a realitka akorát inkasuje provizi za kupce, který se jí sám ozval.

0 0
možnosti
CJ

Carl Jung

12. 4. 2012 12:46
nejvíce mě dostává...

... bídná kvalita nájemních smluv z RK. Makléř Vám bude do očí tvrdit, že nájemní smlouva s výpovědní lhůtou jednoho měsíce a/či okamžité vystěhování je v souladu se zákonem a, že to připravil jejich ctihodný právník ;-O

0 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

12. 4. 2012 12:49
Re: nejvíce mě dostává...

Skutečnost je taková, že výpovědní doba u nájmu je daná zákonem a kratší být nemůže. A výpověď majitel může dát jen v zákonem stanovených případech, jinak ji dát nemůže. V praxi se to řeší termínovanými pronájmy, které se prodlužují. Okamžité vystěhování taky nejde.

1 0
možnosti
ZMAP

Z mechu a pazdeří

12. 4. 2012 12:46
Jaký je přínos RK? Prezentaci na internetu můžu mít bez nich

Není problém si dát svoji inzerci na internet, jak na zcela neplacené servery, tak i za mírný poplatek. Stovka za měsíc je méně, než co člověk dá RK. ReMax chtějí hlavně exkluzivitu. Tj. lze pronajmout nebo prodat pouze přes jejich realitku, než jinde. Přitom nezaručí nic, např. byt může být dva měsíce neobsazený, záruka je nulová. Pouze když se někdo sežene - a to u nich, jinde majitel inzerovat nesmí, tak si zinkasují procenta či pevnou částku.

Pamatuji na jednu starší paní, která inzerovala právě přes tuto RK. Smlouva velmi nevýhodná, makléř ji nutil ke snížení prodejní ceny, ovšem odměna za provizi zůstávala na stejné výši. Takže nakonec té paní kdosi pomohl, ale musela přečkat výpověď 3 měsíce a doufat, že RK nesežene kupce. Ušetřila tak asi 80 tisíc u nemovitosti za nějakých 400 tisíc.

Přínos RK si představit umím, kdo nemá čas, nechá si od nich nafotit byt, dá jim klíče na prohlídky bez jeho účasti atd. Vše za něj vyřídí a za to si vezmou nemalý peníz.

1 0
možnosti
PF

FireDrake

12. 4. 2012 13:18
Re: Jaký je přínos RK? Prezentaci na internetu můžu mít bez nich

Přesně tak, nejhorší na tom je, že když se člověk nechá ukecat a náhodou podepíše tu jejich "exkluzivní smlouvy", tak velmi záhy zjistí, že byt nemůže prodat ani svému bráchovi nebo příbuznému BEZ ZAPLACENÍ PROVIZE realitní kanceláři. Navíc v těch smlouvách je třeba i roční výpovědní lhůta. Realitky tu byly vytvořeny pouze proto, aby odrbávaly občany ;-€

Už se těším, až někdo vymyslí aplikaci, která bude automaticky řídit celý proces prodeje/pronájmu a nebude zájemce o prodej a koupi ovlivňovat "falešnými slovíčky"... A makléři potom půjdou hezky pracovat rukama a přestanou oblbovat lidi...

0 0
možnosti
PF

FireDrake

12. 4. 2012 12:29
Dejte lidem návod jak prodat/koupit nemovitost....

...na co si mají dát pozor, vzory smluv ke stažení a zničíme ty parazity realitky!!;-€;-O

1 0
možnosti
S

skoda-lasky

12. 4. 2012 12:31
Re: Dejte lidem návod jak prodat/koupit nemovitost....

Jasně, vzory smluv ke stažení jsou to nejlepší.;-D

0 0
možnosti
CJ

Carl Jung

12. 4. 2012 12:21
A co zajištění příjmů z nájmu / pojištění nájmu?

Je fajn říci, že teď je dobrá doba kupovat nemovitosti coby investici, ale to předpokládá nějakou výnosnost. Ale co když nájemce přestane platit? Občanský zákoník je jasný v tom, že i v případě výpovědi bez přivolení soudu může neplatící nájemce dostat výpověď až po 3. nezaplacených nájmů s tím, že výpovědní lhůta činí 3 měsíce. Dále ve výpovědi musí být (logicky) sdělen důvod výpovědi, to, že se může nájemce odvolat do 60 dnů a v neposlední řadě, že má nárok na přístřeší. Když už investiční nemovitost, tak JENOM s pojištěním nájmu. Navíc snad se bude i uvádět nově pojištění kauce pro nájemce.

0 0
možnosti
S

skoda-lasky

12. 4. 2012 12:22
Re: A co zajištění příjmů z nájmu / pojištění nájmu?

Co je pojištění nájmu?

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Rohlík pro dítě, nákup do kočárku. Co v obchodě projde a kdy už hrozí právník?

13. dubna 2024

V obchodech platí pravidla, která občas zákazník nedodržuje. Někdy se navoní parfémem, aniž by...

Zlato místo bankomatu. Američané berou útokem zastavárny a zbavují se ho

15. dubna 2024

Vysoká cena zlata je pro mnohé jeho majitele jasným signálem, že právě nazrál čas jeho zpeněžení....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Kdo je Tomáš Otruba. Klíčový muž v PPF a nový partner Renáty Kellnerové

16. dubna 2024  15:15

Největší česká finanční skupina PPF prochází personální i byznysovou proměnou. Jedním z hlavních...

Za zmizení 12 miliard dolarů trest smrti. Vietnam potrestal historický podvod

12. dubna 2024  17:58

Za největší bankovní podvod ve vietnamské historii padl ten nejpřísnější trest. Rozsudek smrti si u...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Maloobchody na českém venkově ovládnou Maďaři. Kupují další řetězec

17. dubna 2024  14:08

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil maďarské skupině Oriens nákup maloobchodního...

Za zájezd jen čtvrtinu předem, navrhuje EU. Cestovky s tím mají problém

19. dubna 2024,  aktualizováno 

Premium Předem zaplaťte jen 25 procent a doplatek až čtyři týdny před odjezdem na dovolenou. Takový návrh...

Brusel vyčlenil půl miliardy eur na výroby munice, do Česka jdou tři procenta

19. dubna 2024

Dva české podniky uspěly v konkurenci evropských obranných firem, které se ucházely o finanční...

Ruské tankery mohou způsobit ekologickou katastrofu, varuje švédský ministr

18. dubna 2024

Švédský ministr zahraničí Tobias Billström varuje před ekologickou katastrofou, ke které by mohlo...

Google propustil 28 zaměstnanců, kteří stávkovali kvůli smlouvě s Izraelem

18. dubna 2024  19:30

Společnost Google propustila 28 zaměstnanců, kteří protestovali proti smlouvě, kterou firma...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!