City Tower na Pankrácké pláni

City Tower na Pankrácké pláni - Budova bývalého Československého rozhlasu, dnešní City Tower, je se svými 109 metry nejvyšší budovou v České republice. | foto: vizualizace ECM

Realitní ECM letos prodělala už 731 milionů, začíná ale plnit kanceláře

  • 0
Významná developerská společnost ECM prohloubila svou letošní ztrátu. Za tři čtvrtletí prodělala 731 milionů korun (28 milionu eur). Tak velkou ztrátu analytici neočekávali.

Firma prodělávala už loni. Za stejné období devíti měsíců před rokem společnost prodělala okolo 576 milionů korun (22,15 milionu eur). Společnost to sdělila v tiskové zprávě. Šéf ECM Milan Janků v říjnu odhadl, že firma vykáže ztrátu i za celý letošní rok.

Analytici čekali, že ztráta za tři čtvrtletí bude nižší přibližně o 1,6 milionu eur. I přes nevalné výsledky se zvýšily čisté výnosy, které má firma z pronájmu nemovitostí. Stouply na 307 milionů korun (11,8 milionu eur), loni to bylo přibližně 217 milionů korun. Začaly se totiž více zaplňovat kanceláře výškové kancelářské budovy City Tower na pražské Pankráci.

Celková aktiva firmy klesla od začátku roku o více než pětinu na 524,3 milionu eur (kolem 13,6 miliardy korun). Důvodem je podle firmy hlavně "změna konsolidačních metod" u obou čínských projektů ECM, nákupního centra ECMall a kancelářské budovy Metropolis Tower. Počátkem roku 2009 firma prodala 23procentní podíl v obou projektech místnímu partnerovi a snížila tak svůj podíl na 37 procent.

,