Raiffeisen zvýšila do konce zisk o 43 procent

  • 1
Rakouská skupina Raiffeisen International, která v Česku vlastní Raiffeisenbank a loni na podzim koupila tuzemskou eBanku, vytvořila za tři čtvrtletí konsolidovaný čistý zisk 625,7 milionu eur (zhruba 16,8 miliardy korun). To je o 43 procent více než před rokem. ČTK o tom dnes informoval mluvčí Raiffeisenbank Tomáš Kofroň.

V samotném třetím čtvrtletí dosáhl konsolidovaný zisk 224 milionů eur, což je po odečtení loňských mimořádných výnosů nejlepší čtvrtletní výsledek za dobu existence skupiny. "Turbulentní vývoje na světových finančních a úvěrových trzích neměly na náš růst žádný podstatný vliv. Naše strategická pozice na jednom z nejvíce atraktivních regionů nám umožňuje pokračovat v růstu i zvyšování ziskovosti," uvedl generální ředitel Raiffeisen International Herbert Stepic.

Za celý letošní rok skupina plánuje zisk kolem 750 milionů eur. Jeho největší část by měly přinést obchody s firemními zákazníky. V bankovnictví pro drobné klienty se hodlá nadále zaměřovat na rozvoj pobočkové sítě, alternativních distribučních kanálů a prodej produktů správy aktiv a pojišťovacích služeb.