Primark v Londýně

Primark v Londýně | foto: Profimedia.cz

Primark s expanzí do Česka pořád počítá. Start ovšem opět posunul

  • 23
Koronakrize a restrikce uvalené na obchody s textilem stále odsouvají otevření první tuzemské prodejny Primarku. Firma však s příchodem do České republiky pořád počítá a první pobočku na Václavském náměstí slibuje otevřít počátkem tohoto roku.

Premiéru Primark nabízející levnou módu sliboval nejprve loni na jaře, poté na podzim. Ta se však kvůli koronakrizi také neuskutečnila.

„V návaznosti na situaci s covid-19 a místní vládní nařízení jsme posunuli otevření pražské pobočky na začátek roku 2021. Více informací, včetně konkrétního data otevření, zveřejníme v následujících týdnech,“ tlumočila Kateřina Outlá z agentury Grayling, zastupující Primark.

Levná móda Primark na Václavském náměstí zabere tři patra a 4700 metrů

V současnosti stále probíhají nábory nových zaměstnanců. Řetězec plánuje obsadit do své pražské pobočky přibližně 260 nových pracovních pozic. „Naše nové kolegy jsme již informovali o tom, že otevření pražské pobočky, a tím pádem také začátek jejich pracovního poměru byl posunut. Nyní podnikáme kroky nezbytné k tomu, abychom je mohli co nejdříve přivítat,” vzkázal přes agenturu Primark.

Postupem času plánuje irský oděvní gigant otevřít v roce 2022 druhý obchod v České republice v prostorách brněnského obchodního centra Olympia. Ve stejném roce také první obchod na Slovensku, konkrétně v Bratislavě.

Fotogalerie