Hvězda mezi arénami. O2 arena je druhá největší hokejová aréna v Evropě

Hvězda mezi arénami. O2 arena je druhá největší hokejová aréna v Evropě | foto: Petr Holeček, Metro.cz

O2 arena čeká návštěvníka s číslem 10 000 000. Stane se to už za pár dní

  • 9
Největší česká multifunkční hala, O2 arena v Praze, očekává 10miliontého návštěvníka. Ten podle odhadů přijde přibližně v půlce ledna. Firma pro něj plánuje několik překvapení, včetně prohlídky zákulisí či volných vstupenek. Halu v průměru každý rok navštíví 800 až 900 tisíc diváků.

„Jsme rádi, že desetimiliontého návštěvníka přivítáme ještě dříve, než oslavíme patnáct let fungování areny,“ řekl Robert Schaffer, generální ředitel společnosti Bestsport a O2 areny.

Halu v roce 2004 slavnostně otvíral tehdejší šéf Sazky Aleš Hušák, kterému však mnoho štěstí nepřinesla. Kvůli předražené stavbě a špatnému financování Sazka zkrachovala a v roce 2011 se ocitla v konkurzu.

Od té doby patří pražská hala skupině PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. V roce 2017 byla nominována na ocenění v soutěži Pollstar Awards za nejlepší koncertní arénu světa, kterou však nezískala.

Návštěvník s pořadovým číslem 10 milionů do haly vzhledem k programu akcí a průměrné návštěvnosti pravděpodobně přijde kolem 16. ledna. Jubilejní divák dostane příležitost navštívit zákulisí haly a získá několik volných vstupenek na rozličné akce probíhající v roce 2019.

„Zatím návštěvnicky nejúspěšnějším rokem byl rok 2015, kdy se v České republice konalo mistrovství světa v ledním hokeji,“ připomněl Schaffer. Tehdy navštívil halu přes milion lidí.

Počet návštěvníků haly každým rokem roste. „Jestliže se v dřívějších letech pohybovala roční návštěvnost okolo 600 tisíc diváků, tak v posledních letech dosahuje cca 800 až 900 tisíc,“ dodal.

Rekord v návštěvnosti arény drží rocková kapela Metallica, jejíž koncert 2. dubna 2018 navštívilo 20 174 lidí.

Archivní video: Uvnitř O2 Areny. Luxus libeňské haly