Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Online hazard kvete. Obrat sázkovky Maxi-Tip stoupl o 82 procent

  • 1
Sázková společnost Maxi-Tip loni zvýšila obrat meziročně o 82 procent na 2,16 miliardy korun. Obrat ze sázek na internetu se zvýšil 3,7krát na 1,38 miliardy korun, zatímco objem sázek na pobočkách klesl o pět procent. Podle údajů ministerstva financí vzrostl v roce 2017 objem kurzových sázek meziročně o 12,4 procenta na 64,6 miliardy korun.

„Jak čísla napovídají, online sázení bude hrát v následujících letech prim společně s hazardními hrami, pro jejichž provozování v nejbližších týdnech požádáme ministerstvo financí o licenci,“ uvedl předseda představenstva společnosti Karel Kabrna.

Podíl online sázek na celkových sázkách v Maxi-Tipu loni dosáhl 64 procent, uvedla společnost v úterý v tiskové zprávě. Podle údajů ministerstva financí z roku 2017 byl podíl internetového sázení na trhu kurzových sázek v Česku 91 procent. Maxi-Tip však začal tuto službu nabízet až v polovině roku 2017. To vysvětluje i výrazný meziroční nárůst objemu online sázek. Sázení po internetu je v Česku povoleno od roku 2009.

Ostatní sázkové společnosti jako Fortuna, Tipsport nebo Synottip zprávy o objemu sázek za loňský rok ještě nezveřejnily. Podle údajů ministerstva financí vzrostl v roce 2017 objem kurzových sázek meziročně o 12,4 procenta na 64,6 miliardy korun. Sázky na internetu stouply o 16,6 procenta na 58,8 miliardy korun, v kamenných pobočkách klesly o 17,3 procenta na 5,8 miliardy.

Sázkovou kancelář Maxi-Tip založili v roce 1998 v Přerově bývalí daviscupoví reprezentanti v čele s Jiřím Novákem. Později firmu vlastnil bývalý ministr spravedlnosti Jiří Novák. V roce 2012 ji koupila skupina investorů, pokerových hráčů, sázkařů a bookmakerů. V současnosti ve firmě vlastní největší podíl rodina investora Karla Kabrny prostřednictvím firmy Power Bet.

,