Modelka obvinila zakladatele Guess z obtěžování, značce spadly akcie

  • 191
Akcie americké oděvní společnosti Guess klesly o 18 procent. Stalo se tak poté, co supermodelka Kate Uptonová obvinila spoluzakladatele této módní značky Paula Marciana ze sexuálního obtěžování. Byznysmen nařčení odmítá.

Čtvrtek, kdy se hodnota akcií snížila o necelou pětinu, lze označit za nejhorší obchodní den společnosti od roku 2012. Marciana, který vlastní přes 12 milionů akcií, podle serveru CNN skandál zatím stál přibližně 40 milionů dolarů (přes 810 milionů korun).

Modelka ve středu na svém twitterovém účtu sdílela příspěvek: „Je zklamáním, že v čele takové ženské značky, jako je Guess, stojí její kreativní ředitel Paul Marciano.“ Za příspěvek přidala hashtag MeToo, kterým se lidé veřejně přiznávají, že mají zkušenosti se sexuálním obtěžováním. 

31.ledna 2018 v 23:15, příspěvek archivován: 02.února 2018 v 16:53

Na Instagramu posléze doplnila, že by takový muž neměl zneužívat svého postavení k sexuálnímu a emočnímu obtěžování žen. Žádné podrobnější informace Uptonová nezveřejnila. Podle serveru TMZ popíše celý příběh, až bude ten správný čas.

Oděvní značka situaci odmítla komentovat. Marciano obvinění striktně odmítá. Portálu TMZ sdělil, že jej šokovalo. Omlouvat se nehodlá s odůvodněním, že se nedopustil ničeho špatného. Společnost Guess přerušila s modelkou spolupráci.

Marciano oděvní značku založil s bratry Georgem, Armandem a Mauriciem v roce 1981. V roce 2015 opustil post ředitele firmy. V současné době působí jako kreativní šéf společnosti.