ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Reuters

Zpátky do kanceláří. Google se odklání od home office, vsadí na hybridní model

  • 55
Společnost Google zveřejnila detaily nové podoby pracovního týdne od září letošního roku. Na rozdíl od Twitteru či Facebooku nebude mít řada zaměstnanců Googlu možnost pracovat pouze z domova. Google vsadil na hybridní model a pracovníci se tak mají vrátit do kanceláří na minimálně tři dny v týdnu.

Výkonný ředitel firmy Sundar Pichai očekává, že z domova bude v rámci celého pracovního týdne pracovat jen pětina zaměstnanců a zbytek se alespoň na tři dny v týdnu vrátí do kanceláří. Od předchozího plánu firmy se však tento liší. Podle toho původního se na minimálně tři dny v týdnu měli do kanceláří vrátit všichni zaměstnanci. Informoval o tom zpravodajský portál BBC.

Google a Facebook selhávají v boji s podvodnými reklamami. Nahlášení nestačí

Google začal znovu otevírat své kanceláře už na počátku dubna. Podrobnější informace s novou podobou pracovního týdne zaslal na e-mail zaměstnancům výkonný ředitel firmy, který patří právě mezi zastánce práce v kanceláři.

„Práce v kanceláři má své nezbytné výhody. Zaměstnanci mohou řešit pracovní záležitosti třeba i v kavárnách, při míčových hrách nebo kriketu. V současné době se do firemních kanceláří vrátilo zhruba 60 procent zaměstnanců,“ uvedl Sundar Pichai pro BBC.

Poznejte méně známé funkce Chromu včetně tlačítka, které byste měli použít

Během první vlny pandemie nemoci covid-19 v průběhu loňského roku byla společnost Google jednou z prvních společností na světě, která svým zaměstnancům práci z pohodlí domova nabídla. Výhody této formy zaměstnání však mohou pracovníci využívat jen do konce letošního srpna.

Hledáte lepšího zaměstnavatele? Najděte si práci na internetovém pracovním portálu jobDNES.cz.

Mnoho analytiků původně předpokládalo, že pro řadu firem, a to zejména pro společnosti v americkém Silicon Valley, se práce z domova stane postpandemickým standardem. Google však takové plány v případě všech svých zaměstnanců nemá. V současné době zaměstnává po celém světě zhruba 140 000 pracovníků v téměř 170 městech a 60 zemích.