Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Equa bank byla poprvé v zisku. Vydělala 106 milionů

  • 4
Tuzemská Equa bank loni poprvé hospodařila s kladným výsledkem. Čistý zisk dosáhl 106 milionů korun, což je mnohem lepší stav, než banka očekávala. Počet klientů loni meziročně vzrostl o 39 procent na 250 tisíc.

V roce 2015 vykázala ztrátu 283 milionů korun a o rok předtím ztrátu 359 milionů korun. Zisk banka očekává i za letošní rok.

„Hospodářský výsledek za loňský rok je pro nás pozitivním překvapením, protože zisk je vyšší, než jsme plánovali. Klíčem k úspěchu je strategie a obchodní model, který jsme si od okamžiku vstupu na trh zvolili,“ uvedl generální ředitel banky Petr Řehák.

Equa bank patří mezi menší banky, které začaly na tuzemském trhu poskytovat služby v průběhu roku 2011. Vstoupila na český trh po převzetí Banco Popolare ČR společností Equa Group Limited. Ta je ve vlastnictví fondů, které spravuje britská společnost AnaCap Financial Partners LLP.

Počet klientů banky loni vzrostl meziročně o 39 procent na 250 tisíc. Bilanční suma se zvýšila o pětinu na 44,3 miliardy korun, objem úvěrů o 18 procent na 31,7 miliardy a objem vkladů o 19 procent na 39,9 miliardy korun.


Témata: Zisk, Equa bank, Fond, Úvěr