RWE Česká republika řídí od 1. ledna 2013 aktivity skupiny RWE v ČR.

RWE Česká republika řídí od 1. ledna 2013 aktivity skupiny RWE v ČR. | foto: Otto Ballon Mierny, MAFRA

Energetická skupina RWE mění název a strukturu podnikání v Česku

  • 0
Mezinárodní energetická skupina RWE, která v Česku řídila své aktivity pomocí společnosti RWE Transgas, mění v regionu svou strukturu. Dosavadní vůdce skupiny Transgas změnil jméno na RWE Supply & Trading CZ a hlavní slovo převzala od 1. ledna 2013 firma RWE Česká republika.

Firma věří tomu, že po změně struktury bude pro své zákazníky a partnery čitelnější. "Tímto krokem zahajujeme novou etapu fungování RWE na českém trhu. Pod vedením společnosti RWE Česká republika postupně zkonsolidujeme všechny naše aktivity na tuzemském trhu do moderní a přehledné organizační struktury. Chceme být akceschopnější, efektivnější a ještě úspěšnější," vysvětluje důvody změn předseda představenstva RWE Česká republika Martin Herrmann.

Koncern RWE

RWE patří mezi pět největších evropských elektrárenských a plynárenských společností. Zabývá se produkcí ropy, zemního plynu a hnědého uhlí, výstavbou a provozem konvenčních elektráren a elektráren na bázi zdrojů obnovitelné energie, obchodem s komoditami, přepravou a prodejem elektřiny a plynu.

Hlavním trhem skupiny je Evropa. V Německu zaujímá 1. místo ve výrobě elektřiny, v Nizozemsku a ve Velké Británii obsazuje třetí příčku. V ČR vede aktivity skupiny od 1. ledna 2013 RWE Česká republika.

V roce 2010 dosáhly výnosy skupiny 53 miliard eur.

V následujících měsících dojde podle něj k dalším krokům plánované reorganizace skupiny RWE v ČR do čtyř oblastí podnikání. První oblastí bude obchod s elektřinou a zemním plynem včetně zákaznického servisu, druhou skladování zemního plynu, třetí distribuce zemního plynu a správa sítí a čtvrtou výroba elektřiny a tepla.

Nová společnost RWE Supply & Trading CZ, která vznikla přejmenováním z RWE Transgas, se bude dále soustředit na velkoobchod s energiemi. Původní společnost RWE Transgas vedle velkoobchodu odpovídala také za nákup a tranzit zemního plynu. "Nový název lépe odráží činnosti, kterými se firma zabývá," konstatuje Herrmann.

Změna struktury nebude mít podle firmy vliv na počet pracovních míst. Většina zaměstnanců totiž přešla za stejných podmínek do RWE Česká republika a v RWE Supply & Trading CZ zůstala pouze malá část zaměstnanců, kteří se zabývají velkoobchodem s plynem.