Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Dráhy mění vedení. Osobní dopravu povede Šebeňa, majetek Boček

  • 9
České dráhy mají po několika měsících znovu kompletní představenstvo. Dozorčí rada ve čtvrtek schválila jmenování dvou nových členů. Změny potvrdil šéf drah Petr Žaluda.

Novým členem se stal dosavadní náměstek pro marketing Miroslav Šebeňa, který bude mít na starosti osobní dopravu. Tento post v představenstvu naposledy zastával Jiří Kolář, který je od jara šéfem Správy železniční dopravní cesty.

Stěhování z ministerstva zemědělství čeká Romana Bočka. Někdejší náměstek ministra dopravy teď působí jako náměstek pro správní úsek na ministerstvu zemědělství. V minulosti vedl řídící výbor drah, nyní se bude zabývat správou majetku, do které spadají například pozemky drah, nádraží či budovy v hodnotě desítek miliard korun.

Do konce roku podle informací MF DNES odejde z představenstva ještě finanční šéf Michal Nebeský. Toho by měl nahradit pravděpodobně ekonom Michal Mejstřík.

Dozorčí rada měla ve čtvrtek řešit i nové smlouvy pro manažery, které mají generálnímu řediteli zajistit až 15 milionů korun ročně. Nakonec byl ale bod úplně stažen z programu.