Česká pojišťovna vstoupí do moskevské Olmy

Česká pojišťovna požádala ruské úřady o povolení kapitálového vstupu do moskevské pojišťovny Olma. Oznámil to tiskový mluvčí ČP Michal Urban. Již 5. prosince sdělil zdroj z vedení pojišťovny, že ústav chce v únoru získat jednu z menších ruských společností. Podle dohody akcionářů obou společností by Česká pojišťovna po navýšení základního jmění Olmy o jeden milion amerických dolarů měla získat v ruském ústavu podíl 49 procent s tím, že převezme manažerskou kontrolu nad společností.

"Vývoj určitých aktivit" firmy v Rusku v říjnu naznačil náměstek generálního ředitele České pojišťovny Jan Blaško.

Investice se uskuteční z vlastních zdrojů České pojišťovny. Její považuje ruský trh za velmi perspektivní a z hlediska pojišťovacích rizik srovnatelný s ČR či Slovenskem. 

Pojišťovna provozuje v Moskvě téměř tři roky reprezentační zastoupení. Na ruském trhu se hodlá zaměřit především na prodej životního pojištění a na poskytování servisu svým klientům v oblasti neživotního pojištění.

Se vstupem ČP do společnosti OLMA se změní její jméno a logo. Společnost se stane součástí finanční skupiny České pojišťovny a bude moci přejímat její know-how.