ilustrační snímek | foto: Reuters

Bitcoinem se u nás do konce roku platit nebude, vyvrátil Amazon spekulace

  • 15
Technologická společnost Amazon v průběhu pondělí popřela, že se snaží do konce letošního roku povolit přijímání plateb ve virtuální měně bitcoin. Firma tak vyvrátila spekulace, kvůli kterým kurz mnoha kryptoměn včetně bitcoinu v průběhu pondělí vzrostl i o několik procent.

„Současné spekulace ohledně našich údajných plánů v oblasti kryptoměn nejsou pravdivé. Nyní se snažíme zjistit, jak by placení bitcoinem mohlo v budoucnu u Amazonu vypadat,“ uvedl v pondělí tiskový mluvčí Amazonu pro portál Coindesk

Cena bitcoinu po výstupu nad hranici 40 000 amerických dolarů v návaznosti na toto vyjádření opět klesla. V úterý kolem poledne se obchoduje za 37 000 dolarů, což je v přepočtu asi 800 tisíc korun. 

Firmy se zbavují nového zboží. Raději zlikvidovat, než prodat pod cenou

Investory do virtuálních měn zaujala v průběhu pondělí zpráva, že Amazon hledá produktového šéfa pro digitální měny a blockchain. „Společnost je inspirována inovacemi probíhajícími na trhu kryptoměn a zkoumá, jak by mohly vypadat na Amazonu,“ uvedl mluvčí e-shopového giganta v prohlášení.

Bitcoinem se letos dalo krátce platit i za elektromobily společnosti Tesla. Elon Musk však po několika týdnech tento způsob úhrady opět zakázal, a to kvůli obavám z negativních dopadů těžby bitcoinu na životní prostředí.

O skladníky je zájem. Amazon v Česku zvedá nástupní mzdy o třináct procent

Před několika dny však Musk na konferenci s názvem The B-Word uvedl, že automobilka začne v blízké době velice pravděpodobně opět přijímat platby v bitcoinech. Během této konference bitcoin podpořil i představitel sociální sítě Twitter, Jack Dorsey. Ten řekl, že s využitím bitcoinu firma Twitter do budoucna počítá.

15. května 2018

,