Centrum Prahy zaplavili turisté na elektrických koloběžkách (12. října 2018)

Centrum Prahy zaplavili turisté na elektrických koloběžkách (12. října 2018) | foto:  František Vlček, MAFRA

Místo autem e-koloběžkou. Uber rozšiřuje své služby v Praze

  • 13
Od pondělí nabízí společnost Uber v Praze novou možnost přepravy - odvoz elektrickou koloběžkou. Integrace koloběžek Lime, které si lze v hlavním městě zapůjčit od loňského podzimu, do aplikace Uberu je důležitým krokem společnosti nabídnout komplexní městskou přepravu.

S příchodem nového týdne nabízí mobilní aplikace Uberu také nové možnosti. Uživatelé si mohou vybrat, zda budou cestovat autem nebo koloběžkou. A podle toho se jim změní mapa. Nabídka zelenobílých koloběžek Lime v rámci platformy Uber vychází z obvyklých sazeb. Odemknutí stojí 25 korun a uživatel poté platí 4 koruny za minutu jízdy. 

Kromě Prahy zahájily americké start-upy spolupráci v dalších šesti evropských městech – ve Stockholmu, Varšavě, Vídni, Poznani, Vratislavi či Malmö. 

„Jsme nadšení, že můžeme lidem nabídnout nové možnosti pohybu po Praze bez toho, aby museli vlastnit auto. Propojení koloběžek Lime s aplikací Uber přináší uživatelům další rychlý a dostupný způsob pohybu po městě, zejména ve spojení s městskou hromadnou dopravou,“ říká Billy Guernier ze společnosti Uber v tiskové zprávě. 

Na konci roku evidovala společnost Lime v Česku 49 tisíc uživatelů a 185 tisíc jízd. Aktuální čísla odmítla poskytnout. Globálně služba funguje ve více než 100 městech.