Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Jiří Benák, iDNES.cz

Průlom: ČSA a Travel Service budou poprvé sdílet své lety

  • 17
Kdysi nesmiřitelní rivalové na českém nebi začnou poprvé výrazně spolupracovat. ČSA a Travel Service podepsaly dohodu o sdílení letů. Podle ní bude Travel Service prodávat letenky na 13 linek ČSA, ty naopak nabídnou svým klientům i devět linek značky SmartWings patřící pod Travel Service.

Nabídka se bude týkat jen zahraničních klientů obou dopravců, kteří v Praze přestupují. ČSA díky tomu nabídnou například ruským cestujícím více spojení do Středomoří.

"Díky tomu můžeme našim cestujícím, zejména z východní Evropy, nabídnout celou řadu sezónních letních destinací do oblíbených přímořských letovisek. Kromě rozšíření a zpestření obchodní nabídky očekáváme v době letních prázdnin také lepší využití kapacity na našich letech, kdy je nižší poptávka ze strany obchodních cestujících,“ řekl Jiří Marek, viceprezident Českých aerolinií pro Obchod a marketing.

Travel Service přinese dohoda o takzvaném codeshare větší vytížení jejich pravidelných linek SmartWings. Původně ryze charterová společnost se snaží čím dál větší podíl svého provozu přesunout na pravidelné linky. "Jde o oboustranně výhodnou spolupráci, ze které budou profitovat především cestující," dodal  Roman Vik, generální ředitel Travel Service.

České aerolinie si do letového řádu přidají devět destinací Travel Service:  Bilbao, Palmu de Mallorcu a Valencii ve Španělsku, Heraklion a Soluň v Řecku, Lamezii Terme a Neapol v Itálii, kyperskou Larnaku a chorvatský Split. Travel Service zařadí do svého letového řádu pod svůj kód linky ČSA do Berlína, Budapešti, Bukurešti, Düsseldorfu, Frankfurtu, Hamburku, Kodaně, Košic, Mnichova, Ostravy, Stockholmu, Stuttgartu a Varšavy.