Diskuze

Provoz na bruselském letišti zastavila stávka, ČSA kvůli ní zrušily lety

Bruselské letiště ochromila stávka leteckých dispečerů. Letadla tu přestala vzlétat a přistávat krátce po druhé hodině odpoledne. Protesty, které by měly trvat nejméně 24 hodin, se dotkly i českých cestujících.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AP

radio_svobodna_evropa

28. 9. 2010 19:30
jo odbory a odborari, to je hnus vsude po evrope

mozna ze bruselskym pracovnikum v letecke doprave chteji snizit plat z 5000 na 4800euro, je nutne se proti tomu postavit, jinak umrou jejich rodiny hlady, bych tu socialisticky spravedlivou bandu hnal az do more, nic jineho si nezaslouzi 

0 0
možnosti
AK

wrah

28. 9. 2010 21:34
Re: jo odbory a odborari, to je hnus vsude po evrope

Odbory a odboráře osobně totálně nesnáším, ale tady bych si vzácně dovolil nesouhlasit. Asi netušíte, jaké jsou zdravotní následky dispečera letového provozu. Ps\chické vypětí a námaha jsou nesmírné, ti lidé mohou tuto práci dělat jen pár let, rozhodně ne od mládí až do důchodu. Ostatně toho důchodu se obvykle ani nedožijí. Po pár letech práce musí být přeřazeni jinam, protože stoupá riziko, že zemřou nebo zešílí přímo na pracovišti. Ještě stále vám připadá ten plat tak velký? Pokud uvážíte, že to není v ČR a ten plat na západě vydá řekněme za dvojnásobek slušnějšího platu a když uvážíte, že si musí za řekněme pět až osm let odložit něco na důchod, splatit hypotéku a zabezpečit rodinu, než buď skončí na funkci s platem čtvrtinovým, nebo skončí úplně? Navíc možnost, že jediným slovem zabijete klidně i 500 lidí? A nemusí to být vaše vina, pilot jen špatně rozuměl, ale vy je budete mít před očima do smrti? 

0 0
možnosti