První rok opravy dálnice D1.

První rok opravy dálnice D1. | foto: ŘSD

Práce na D1 se díky teplému počasí rozjedou už od března

  • 18
Na čtyři opravované úseky dálnice D1 vyjedou stroje o měsíc dříve než se předpokládalo. Díky teplému počasí se začnou úseky chystat k převedení na jednu polovinu dálnice už od 1. března. Od dubna pak začne to hlavní - kompletní úprava povrchu.

Práce budou pokračovat na úseku Šternov - Psáře, Lhotka - Velká Bíteš, Loket - Hořice, Větrný Jeníkov - Jihlava. Na prvních dvou jmenovaných úsecích budou delší uzavírky kvůli opravám ve středu dálnice a dalším pracím.

V březnu tedy proběhnou přípravné práce, aby se od dubna mohl obousměrný provoz 2+2 převézt na jednu stranu dálnice. Na nepojízdné polovině se vymění starý povrch za nový.

D1 v roce 2013

V plánech loňských oprav se nestihly naplánované práce. Počítalo se s ideálními technickými podmínkami. - více o loňských opravách D1 čtěte ZDE

"Další postup v modernizaci D1 v nejbližších týdnech vyhodnotí nové vedení resortu spolu s dopravními odborníky," uvedlo ministerstvo dopravy v tiskové zprávě.

U třech úseků už ministerstvo dopravy vydalo stavební povolení, ve dvou případech však podalo rozklad ekologické hnutí Děti země. Stanoviska budou muset přezkoumat například městské stavební úřady nebo, krajská hygiena, což se nejspíš projeví zpožděním modernizace.