Škoda Kodiaq.

Škoda Kodiaq. | foto: Petr Holeček, Metro.cz

První úřad kupuje kodiaqy. Ministerstvo zemědělství jich pořídí deset

  • 30
Škoda Auto vyhrála soutěž na dodávku 23 vozidel pro ministerstvo zemědělství za zhruba dvacet milionů korun. Půjde o první úřad, který kupuje do vlastnictví terénní model Kodiaq.

Škoda Auto má podle rámcové smlouvy dodat ministerstvu deset vozidel Kodiaq až za 8,81 milionu korun a 13 superbů za 11,3 milionu korun. Vyplývá to z informací na profilu zadavatele.

Ministerstvo si všechny vozy kupuje ve výbavě Ambition s nejsilnějšími motory a s pohonem čtyř kol. Oproti ceníku Škoda mírně slevila, s motorem 2,0 TDI o výkonu 140 kW vychází nejlevněji v konfigurátoru Škody za 918 tisíc korun (ministerstvo za jeden vůz zaplatí asi 881 tisíc korun).

Nejsilnější motor v nabídce si ministerstvo objednalo i u superbů. K dvoulitrovému dieselu s šestistupňovou automatickou převodovkou budou mít ministerské superby i pohon čtyř kol.

V soutěži ministerstva zemědělství byla Škoda Auto prakticky sama. Do soutěže se přihlásil ještě dealer Škody Autocentrum Femat Radotín, ten byl ale z tendru vyloučen.

Ministerstvo se rozhodlo pro nákup dieselových motorů i přesto, že Národní akční plán čisté mobility, který schválila vláda, doporučuje úřadům kupovat také více aut na alternativní pohony.

Pro Škodu je to po prohrané zakázce na policejní vozy další úspěch v soutěžích na dodávky aut pro státní organizace. Na konci června firma podepsala smlouvu na dodávku 535 vozů pro organizace spadající pod ministerstvo dopravy.

Kodiaq si zatím podle registru smluv koupilo jen několik měst či krajů, některým ministerstvům je automobilka zapůjčila.