Osobní železniční dopravu mezi Prahou a Ostravou poskytují nově tři

Osobní železniční dopravu mezi Prahou a Ostravou poskytují nově tři společnosti. Vypravují linky Pendolino (CD), Regiojet (Student Agency) a Leo Express. | foto: Petr Topič, MAFRA

Leo Express odkládá nákup dalších vlaků, změnil podmínky dluhopisů

  • 9
Soukromý dopravce Leo Express odsouvá své plány na nákup nových vlaků na pozdější dobu. Posunutí mu už schválili věřitelé, kteří vlastní loni vydané firemní dluhopisy.

"Oddalujeme nákup nových vlaků do druhého pololetí, neboť jsme je nestihli koupit v minulém pololetí a musíme tuto situaci tímto způsobem formálně oznámit dluhopisovým věřitelům. Nicméně jednání s výrobci vlaků stále trvají," řekla mluvčí firmy Andrea Hofmanová.

O nákupu nových vozidel podle ní zatím není rozhodnuto také kvůli stále probíhajícím jednáním v Polsku, kam chce Leo Express také vstoupit.

Věřitelé schvalovali i úpravu podmínek dluhopisů. "Díky navrženým změnám se podmínky dluhopisu vlastně zpřísní, zavádí se agent pro zajištění," dodala Hofmanová. Leo Express vydal na konci roku dluhopisy za zhruba sto milionů korun.

Přesné výsledky pátečního setkání majitelů dluhopisů Leo Express zatím nezveřejnil. Podle Hofmanové však dopadla schůze pozitivně pro Leo Express a navržené body věřitelé schválili.