Metlou britského obchodu s EU je papírování. České firmy se zatím drží

Dva ze tří dodavatelských řetězců uvádí, že obchod Velké Británie s EU nabíral během února zpoždění minimálně dvou až tří dní. Vyplývá to z průzkumu, který si nechal vypracovat britský institut CIPS. Místo dopravních komplikací jsou hlavní příčinou zdržení celní formuláře. Firmy, pro které je obchodování mimo unijní prostor rutinou, problém nemají. To potvrzuje i případ některých českých firem.
ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Getty Images

Institut CIPS, který působí jako profesní orgán nákupu a zásobování, oslovil 350 logistických firem. Třetina respondentů uvedla, že zpoždění na hranicích Velké Británie s EU trvají výrazně déle než v lednu. 

Přeprava trvá „o něco déle“ podle 28 procent dotázaných. Patnáct procent uvedlo zpoždění podobné délky jako v lednu. Osmnáct procent manažerů naopak uvedlo, že jejich kamiony nemají žádné zpoždění nebo kratší zpoždění než předchozí měsíc.

„Jsme ve druhém měsíci nových ujednání a naděje, že zpoždění na hranicích nebude, jakmile se objemy nákladů vrátí do normálu a jakmile si celní systém zvykne na nové procesy, se ukázaly jako mylné,“ cituje ekonoma CIPS Johna Glena britský list The Guardian. „Dopad těchto zpoždění na trhu bude postupovat dodavatelským řetězcem a nakonec povede k nedostatku na skladech a zvýšeným cenám pro spotřebitele,“ varuje ekonom.

Jako důvod zdržení uvedla téměř polovina dotazovaných papírování u celníků na obou stranách hranice. Glen rovněž upozorňuje, že v druhé fázi uplatňování dohody o brexitu bude 1. dubna a 1. července zavedena řada nových kontrol.

Prokousat se pravidly. Brexit doléhá na české exportéry služeb i malé e-shopy

Avšak komplikace se netýkají všech. „Společnost Škoda Auto neregistruje v rámci logistiky žádná zpoždění oproti standardním termínům. Veškeré procesy spojené s dopravou do Velké Británie probíhají v nezměněné formě,“ uvádí za českou automobilku Martina Gillichová.

V podobném duchu se vyjadřuje i česká firma JAPO - transport, která se kromě kamionové přepravy a skladování zabývá také přepravou balíkových a poštovních zásilek od českých a slovenských e-shopů do zahraničí. Britským zákazníkům doručuje ve stejném čase jako před brexitem.

Naši klienti jsou zvyklí obchodovat v zemích mimo Evropskou unii, kam pro ně dopravu také zajišťujeme. Takže jsme potřebné zkušenosti měli společně k dispozici a jenom je použili na vývoz do Anglie.

Zdeněk Jirásekmanažer rozvoje obchodních aktivit firmy JAPO - transport

Bazény z Česka jezdí včas

„Teď jsem se díval do statistik a pro Velkou Británii máme reálnou doručovací lhůtu čtyři až šest pracovních dní. Například zásilky, které ve čtvrtek 18.  února odpoledne odešly z naši pobočky z Prahy, byly doručené příjemcům ve Velké Británii ve středu 24. února,“ uvádí Zdeněk Jirásek, který má ve firmě na starosti rozvoj obchodních aktivit.

Fakt, že poštovní a balíkové zásilky JAPO - transport na cestě do Británie žádným větším překážkám nečelí, připisuje Jirásek kromě dobré spolupráce s poštovními partnery v zahraničí také zkušenostem společnosti i samotných klientů přepravce. 

„Naši klienti jsou zvyklí obchodovat třeba ve Spojených státech, respektive v zemích mimo Evropskou unii, kam pro ně dopravu také zajišťujeme. Potřebné zkušenosti jsme tak měli společně k dispozici a jenom je použili na vývoz do Anglie,“ uvádí Jirásek. Prostřednictvím logistické firmy míří z českých e-shopů do Velké Británie například oblečení, sportovní vybavení, hračky a od začátku února už i bazény na léto.

Jirásek se neobává, že by v průběhu tohoto roku musela firma své služby do Velké Británie dále zdražovat. K zásadnímu zdražení totiž již došlo úderem brexitu, tedy 1. ledna. 

„Cena za poštovní zásilky se navýšila asi o 35 procent oproti stavu před brexitem. Důvodem je právě složitá administrace, nutné úpravy IT systémů přepravců a prostoje na hranicích. U každé zásilky se například musí uvést celní kód a hodnota produktů, u některých se musí vybírat DPH. Nemyslím si tedy, že by se ještě mělo zdražovat. Ke skokovému navýšení už došlo,“ předpokládá Jirásek.

Z obchodní dohody mezi EU a Velkou Británií vyplynula malá výhoda o nulovém clu, ale pouze v případě, že je na faktuře uvedeno, že zboží pochází z Británie.

Tomáš Burianředitel celních služeb společnosti DHL

Zaskočeni cly

Dílčí obtíže, které mohou při kamionové přepravě na hranicích Evropy s ostrovním královstvím nastat, popisuje Tomáš Burian, ředitel celních služeb české divize společnosti DHL. 

„K prodloužení času dodání zásilky může dojít v průběhu celního řízení, kdy nejsou od odesílatele dostatečně připraveny podklady a je potřeba kontaktovat příjemce k doplnění dokumentace nebo udělení plné moci pro celní zastupování. Toto zdržení může být jeden den nebo i více dní podle toho, jak příjemce spolupracuje a komunikuje s DHL a jak dlouho příjemci trvá dodat požadované doklady pro celní řízení,“ uvádí Burian. Podle něj se společnost na brexit připravila, a proto nyní přeprava prostřednictvím jejích kamionů funguje celkem plynule. 

Všichni jen pendler, pendler... Potíže kamionů nikoho nezajímají, štve řidiče

Burian dále upozorňuje, že pro velkou část britských společností jsou formality celního řízení novou věcí. „Učí se vystavovat správné doklady, všechny náležitosti, vyřizují potřebná povolení a registrace,“ vyjmenovává ředitel.

Navzdory nulovým clům se brexit podepisuje i na cenách některých výrobků. Týká se to toho zboží, které sice jede z Velké Británie třeba do Česka, avšak původ má v jiné, neunijní zemi. 

„Při importu zboží do České republiky zákazníky britských e-shopů zaskočila povinnost účastnit se celního řízení a v některých případech zaplatit clo a DPH. Z obchodní dohody mezi EU a Velkou Británií vyplynula malá výhoda o nulovém clu, ale pouze v případě, že je na faktuře uvedeno, že zboží pochází z Velké Británie. Pokud toto zásilka nesplňuje, pak se clo platí,“ vysvětluje Burian.

Zatím klid

Pohled na celkovou situaci českých exportérů přináší Jiří Rak, ředitel kanceláře CzechTrade. „České firmy vyvážející do Velké Británie, se kterými jsme ve spojení, zatím při přepravě nepociťují na hranicích dramatické zpoždění. Má na to vliv také předzásobení, které v únoru, a ještě v březnu bude hrát svoji pozitivní roli. Situace je celkově klidná a žádné větší problémy na hranicích nejsou, naopak v některých případech se oproti lednu začíná mírně zlepšovat,“ míní Rak. 

„Daleko větším problémem je nalézt dopravce, který je ochoten převzít k přepravě do Británie zakázky menšího rozsahu. Mnozí speditéři už nyní odmítají realizovat dodávky kvůli novému celnímu režimu a administrativním komplikacím způsobeným brexitem, které přinesly mimo jiné podstatný nárůst ceny za dopravu, až o 80 liber (2,4 tisíce korun) za paletu,“ uvádí Rak z londýnské kanceláře. 

Náklad, který celníkům motá hlavu

Výsledek citovaného průzkumu institutu CIPS potvrzuje například jeden z největších výrobců chemikálií BASF. Společnost nedávno poslala skotskému parlamentu dokument, v němž popisuje situaci, jejíž charakter do značné míry určuje pole působnosti firmy.

Problém je v tom, že se Británie odchodem z EU vzdala i jednotné chemické legislativy. BASF tak na hranicích zdržuje již zmiňované papírování a nejistota celníků, jak mají ke kamionům, které jsou plné krkolomně nazvaných chemikálií, přistupovat.

Britská vláda teprve nyní vypracovává vlastní regulace chemických přípravků, které by podle New York Times měly zrcadlit unijní pravidla. Fungování britských předpisů však podle zástupců sektoru vyjde výrobce chemikálií draho a to hlavně kvůli rozsáhle dokumentaci.

Horší než odchod z EU. Za nezávislost Skotsko tvrdě zaplatí, varuje studie

„Ministerstvo životního prostředí, výživy a venkova dosud nebylo schopno odpovědět na standardní fytosanitární otázky, na které sektor upozorňoval před více než dvěma roky,“ vytýká britským politikům BASF v dokumentu. 

Zdržování na hranicích navíc podle společnosti vede k poškozování výrobků a jejich nepoužitelnosti ve chvíli, kdy se dostanou k zákazníkovi. BASF dále uvádí příklady, kdy někteří řidiči kamionu byli nuceni spát na hranicích i několik dnů než došlo k odbavení přepravovaného nákladu. Některé kamiony se zase musely obrátit čelem v zad kvůli nevyřízenému papírování a kvůli tomu, že smíšený náklad kamionů „úředníkům přístavu zamotal hlavu.“

V podobném duchu si stěžuje i Asociace britského farmaceutického průmyslu. V dopise parlamentu píše, že se na fungování dohody podepisuje to, jak rychle byla v době Vánoc sjednána. Léky, které by z EU zamířily do Velké Británie, se kvůli brexitu budou v příštích letech muset schvalovat zvlášť na unijní půdě a zvlášť na ostrovním království.

Autor:

Teplo z uhlí podraží o deset až třicet procent, říká zástupce tepláren

  • Nejčtenější

Výrazně zpomalte rychlovlaky, vzkazují obce k nové trati. A koleje chtějí skrýt

12. března 2024

Postavte rychlotrať v tubusu, a nebo na ní výrazně snižte rychlost. Tak by se daly zjednodušeně...

Konec nadvlády programátorů. Pozic ubývá, na jednu se hlásí stále víc lidí

16. března 2024

Premium Ochota firem splnit uchazečům skoro jakýkoli požadavek a velmi nízká konkurence. Tak by se ještě...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pořád Big Mac, ale už spíše Big Tech. Co ukázal výpadek u fastfoodového obra

16. března 2024

Když McDonald’s ve 40. letech minulého století poprvé otvíral, zákazníci vybírali menu z papírových...

Soláry, kam se podíváš. Elektrárnám dochází místo, musí být kreativní

17. března 2024  10:52

Elektřina ze slunce bude podle Mezinárodní agentury pro energii (IEA) v příštích několika...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Kofola sáhla do svého loga. Nově v něm bude hranaté srdce

13. března 2024  13:48

Nápojářská skupina Kofola po devíti letech sáhla k úpravě loga. Ikonický lísteček lékořice na svých...

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Cena elektřiny bude příští rok nižší než letos, říká analytik Matoušek

19. března 2024

Premium Dobrá zpráva: v příštím roce bude celková cena elektřiny nižší než v tomto roce. Ta méně dobrá zní,...

Irové svolili k nemyslitelnému. Na trh začali dodávat whiskey s příchutěmi

19. března 2024

Ochucené whisky vyrábějí palírny ve Spojených státech i Kanadě již několik desítek let a nejsou tak...

Musk přiznal užívání ketaminu. Je v zájmu investorů, abych pokračoval, tvrdí

18. března 2024  21:48

Miliardář Elon Musk v rozhovoru s bývalým moderátorem CNN Donem Lemonem přiznal, že užívá ketamin....

Přestaňte snít o konci ropy a plynu, prohlásil šéf saúdského těžebního obra

18. března 2024  20:29

Transformace energetického průmyslu selhává a svět by měl přestat snít o postupném odchodu od ropy...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Konec nadvlády programátorů. Pozic ubývá, na jednu se hlásí stále víc lidí

Premium Ochota firem splnit uchazečům skoro jakýkoli požadavek a velmi nízká konkurence. Tak by se ještě nedávno dala definovat...