Vlak Pendolino projížděl v sobotu Mariánskými Lázněmi.

Vlak Pendolino projížděl v sobotu Mariánskými Lázněmi. | foto: David Kurc, MF DNES

Dráhy pošlou víc pendolin na západ Čech

  • 37
České dráhy od března navýší počet spojů své kategorie SuperCity, které z Prahy zajíždějí na západ Čech. Od 3. března mají jezdit pendolina z Prahy do Františkových Lázní i v neděli, nově také bude zajíždět jeden vlak v neděli večer do Plzně a v pondělí ráno zpět.

"Pendolino si na této trati našlo své zákazníky," vysvětlil mluvčí drah Petr Štáhlavský. Sobotní spojení do Františkových Lázní, které umožňuje například cestu do lázní bez přestupu cestujícím Moravy, pojede v 8.45, nedělní v 10:45 z Prahy.

Zpět se vlaky vydají ve 12:47 v sobotu a 14:47 v neděli, vlaky pak pokračují až do Bohumína. Vlaky staví jen v Plzni, Mariánských Lázních a Chebu, jejich jízdní doba je kratší díky tomu, že v některých úsecích mohou jet díky naklápění skříně rychleji.

Novinkou bude i nedělní večerní spojení Ostravy s Plzní, vlak přijede do Plzně po desáté hodině večer, v pondělí ráno v 5:45 pojede z Plzně až do Ostravy.

Pendolina budou i nadále jezdit hlavně mezi Prahou a Ostravou, od příštího jízdního řádu však dráhy mírně sníží počet spojů mezi oběma městy na 50 týdně.