Na letišti ve Frankfurtu se už třetí den stávkuje. Ilustrační snímek.

Na letišti ve Frankfurtu se už třetí den stávkuje. Ilustrační snímek. | foto: Reuters

Další stávka na letišti ve Frankfurtu zruší pondělní let do Prahy

  • 3
Mezinárodní letiště ve Frankfurtu nad Mohanem čeká od nedělního večera až do čtvrtečního rána další stávka části nespokojených zaměstnanců. Kvůli protestům už byly zrušeny dva pondělní spoje mezi Prahou a Frankfurtem.

Zrušený přílet v 7:45 i odlet v 8:20 do Frankfurtu se týká letu německé Lufthansy. V neděli o tom informovala mluvčí ruzyňského letiště Eva Krejčí.

Odborový svaz GdF svolal další stávku kvůli zlepšení pracovních podmínek části zaměstnanců. Stávka začne už v neděli večer a potrvá zřejmě do čtvrtečního rána. Poslední stávka přitom skončila teprve ve středu.

Do minulého protestu vstoupilo zhruba 200 zaměstnanců, kteří mají na starosti řazení, navádění a parkování letadel. Stávka trvala skoro týden a musely být kvůli ní zrušeny stovky letů, včetně těch do Prahy. Letecký přepravce Lufthansa očekává problémy i tentokrát, přednostně bude odbavovat lety za oceán.

Frankfurt je největším letištěm v Německu a třetím nejrušnějším v Evropě. Denně odbaví zhruba 1 300 letů, většinu zajišťuje vlajkový letecký přepravce Lufthansa. Loni prošlo frankfurtským letištěm rekordních 56,44 milionu cestujících, což byl meziroční nárůst o 6,5 procenta.

,