Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Dálnici D1 úmyslně blokovali řidiči kamionů, jejich chování vyšetřuje policie

Čekání řidičů v koloně na zasněžené dálnici D1 úmyslně prodlužovali řidiči kamionů. Podle záběrů z dálnice zablokovali průjezd na 66 kilometru, když se začali řadit do tří pruhů, nikoli do dvou. Nenechali tak volný průjezd pro sypače nebo záchranáře. Jejich chování vyšetřuje policie jako trestný čin obecného ohrožení, uvedl deník Náš region.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IS

Řidiči kamionů by měli dostat 5 let na tvrdo, aby je to ohrožování ostatních přešlo.

0 0
možnosti
JP

J88a14n 87P70i18c78k62a

23. 12. 2018 21:14

1.) Mohlo být špatné počasí.

2.) Množství techniky a lidí. Určitě muselo jet sanitkou více lidí než by bylo možné letět vrtulníkem. (běžně např. k nehodám neléta anesteziolog)

0 0
možnosti
JP

J78a59n 71P80i35c79k60a

23. 12. 2018 21:16

Omlouvám se, ukliknul jsem se. To patří jinam.

0 0
možnosti

Dosáhli kamioňáci rozhýbání stavby?

Podle reakcí ŘSD, ministerstva a Silničářů zřejmě ano.

Musí být hůř, aby bylo líp!

0 0
možnosti
MN

Podle diskuze koukám, že je tady hodně naprostých neználků ́, kteří netuší jak to chodí. Popsané blokování kamionů není v článku vůbec vysvětlené, klasická česká novinařina. Uvedený fenomén jsem viděl mnohokrát a jedno jestli jde o 2 pruh s odstavákem nebo 3 pruh. Kamionaci často blokují částečně odstavák aby nemohl projet osobák, protože mají pocit, že oni řídí dopravu. Už tohle je neskutečná arogance, ale pokud to nedělají kousek od sjezdu tak mě to nevadí, protože odstavákem stejně nemá nikdo co jezdit. Mnohem horší je zmíněné zablokování pravého i levého pruhu. Děje se tak z jednoduchého důvodu. Kamionák nemůže vydýchat, že se levý pruh hejbe a pravý stojí nebo se hejbe pomaleji a tak se rozhodne zakročit. Najede do levého pruhu a velice často nepokračuje v plynulé jízdě s osobákama, ale zpomalí na úroveň rychlosti pravého pruhu. Tohle už je vrcholem arogance. Kamionák záměrně prodlužuje kolonu, zvyšuje dojezdové časy všem osobákum v levém. V případě sanitky může nastat slušný problém. Jen jednou v životě jsem viděl jak to řešila policie. Myslím, že je to naprosto jasný, pravej pruh s kamiony jede logicky pomalej protože sjezd a nájezd dělaji neskutečný peklo a pokud je dlouhá kolona, tak je ten dopad na rychlost drtivej. Ti co spěchají to často nevydrží.

Řešení - fukční třípruh po celé d1, minimálně však okolo měst, to že není u Brna je unikum, tam bude do 10 let takovej provoz, že to pojede ve dvoupruhu jak v simpsnových.

6 1
možnosti

V tomto případě je chyba na straně policie a poslanců.Kdyby byly pořádné zákony a hned na začátku dostali tito řidiči pokuty ne dva tisíce ale deset tisíc za obecné ohrožení,rozkřiklo by se to a ostatní by si dali pozor.V Německu nebo jinde by si to nedovolili

5 0
možnosti
Foto

tak ředitel sedí s rukama v klíně a nedělá nic dokud nedojde ke kolapsu a když k němu dojde jsou na vině řidiči :-) no tak to je úplně postavené na hlavu ! firma nestíhá má zpoždění , každému je jasné že první sníh způsobí kalamitu a NIKDO nic nedělá , prostě se čeká jak se to vyvrbí a když dojde ke kolapsu o kterém ředitel správy silnic a dálnic dobře ví že musí přijít tak jsou na vině řidiči kamionů ? kteří používají dalnici právě proto aby včas dopravily zboží zákazníkům ? no to je špatný vtip možný fakt jen v tomto absurdistánu !

0 1
možnosti
MK

Sice za to schytám mínusy, ale podle mne se ti kamioňáci chovají celkem rozumně. Už jsem pár kolon zažil a taky mockrát viděl, jak se do volného nebo odstavného pruhu, který má sloužit právě právě záchrance, hasičům, policajtům nebo údržbě, naskládali pritomci v osobácích a potom už pro záchranku nebylo možné projet. Když to kamioňáci takto "zavřou" a nechají projet jenom sypače nebo záchranku, je určitě lepší varianta, než tam nechat volno, protože se do něj tutově naštosují hrozně spěchající osobáky a potom už vážně neprojede nikdo.

0 9
možnosti
JT

J10a19n 36T75a13r33a20b81a

21. 12. 2018 10:19

No právě úplně chybně chápete odstavny pruh. K příjezdu zachranaru není určen, naopak, právě do něj musí při ucpané dálnici vozidla z pravého pruhu, aby vznikla uprostřed ulička.

12 0
možnosti
SS

ty jo! tak takovou manipulaci národ už dlouho neslyšel. myslel jsem, že dějiny lze překroutit po desetiletích, ale ne po týdnu. ohlédnu od toho, že majitel idnes Babiš kategoricky prohlásil, že za kolaps mohou silničáři. A ten má informace. ale hlavně-ten předmětný kolaps, z kterého byly obviněnny ministerstvo dopravy a řsd, ten se stal 12.prosince nad ránem zatímco toto video ukazuje situaci o skoro den a půl později. pak se nelze divit, že má ANO takové prefernce, když těmto lžím a falším tleská takové množství čtenářů.

0 2
možnosti
TV

Policisté jsou pohodlné lemry. Bojí se pokutovat cizí řidiče a to i v kamionech. Raději někde číhají na rychlíky. Je to jednodušší získávání zářezů do vlastního hodnocení. Jinde než na našich dálnicích se nesetkávám s arogancí řidičů kamionů vůči ostatním účastníkům provozu. I na Slovensku je situace o mnoho lepší. O západu ani nemluvím. Tam lehce nasněží a v háklivějších úsecích rovnou při špatném počasí zastaví provoz kamionů a nedovolí jim na dálnici vůbec vjet. Viníky drsně stírají okamžitě. A nezájem jestli nějaká fabrika má díly nebo ne. Tady jsou policisté čajíčkové a proto je situace tak tristní. Oni umí sejmout pouze řidiče s českou SPZ. Když tu byl nelegální závod, tak jej monitorovali a málem jim i salutovali. Za hranicemi se však s nimi Němci nemazlili a vozy rovnou zabavili, než byly dokončeny úkony ohledně přestupků. Což trvalo několik dní. A v tom je rozdílný přístup. Tady maximálně na Vás vyletí policista v civilu s bouchačkou v ruce, když to zrovna není nutné.

8 1
možnosti
RV

To je vidět, co je ta za lidi. 200 ran bičem.

0 0
možnosti
JT

J35a78n 24T20a94r86a30b12a

20. 12. 2018 22:42

Přeformulujte konečně §36/4 zákona na jasný a bezpodmínečný zákaz, naučte policii pracovat jako její kolegove na Slovensku a bude klid. Kulantní sazba 10000kc, 12 měsíců bez papírů a to hned, zadrženo na místě. A budou jak beránci.

12 0
možnosti
AK

Jenže to by naše policie musela něco dělat a né stát na konci obce a měřit zdali jedete 50km/hod.Nebo buzeraci za lékarničku,jak to často vídáme.A co nato ten nejvyšší od policie,ten je jen sticha.Pokud nebude moci naše policie dělat takovou práci,jako všude jinde,tak jsou opravdu jen k smíchu!!

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Za vytlačení z linky do Brna musí Student Agency zaplatit náhradu 21 milionů

22. dubna 2024  15:55

Společnost Student Agency provozující autobusy a vlaky pod označením RegioJet musí zaplatit...

Číst iDNES.cz se vyplatí. Megahra o statisíce korun pro věrné čtenáře vrcholí

15. března 2024  15:02,  aktualizováno  24.4 9:32

Na portálu iDNES.cz vrcholí Megahra o peníze. Do pondělí 29. dubna může každý čtenář s registrací...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Desítky tisíc letů nad Evropou hlásí rušení signálu GPS. V podezření Rusko

23. dubna 2024  10:37

Navigační systémy letadel na trasách nad Pobaltím i nad dalšími oblastmi hlásí stále více...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

25. dubna 2024  11:25

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Nad Českem krouží nové značky fast foodů. V plánu mají rozvířit trh

22. dubna 2024

Premium Již třicet let vévodí šťavnatým burgerům, hranolkům a kuřeti v Česku tři fastfoodové řetězce. Nyní...

Více než polovina britských dětí pod třináct let pila alkohol, zjistila studie

25. dubna 2024  16:19

Více než třetina britských chlapců a dívek v letech mezi 11 a 13 lety má zkušenosti s konzumací...

Dobré zprávy ze Španělska. Olivy se dočkaly vláhy, olej by mohl zlevnit

25. dubna 2024  14:19

Sucho a neúroda vyhnaly loni ceny olivového oleje na rekordní úrovně. Ve Španělsku, které je jeho...

Česko díky členství v EU zbohatlo. Poláci z něj ale vytěžili víc, říká analýza

25. dubna 2024  11:38

Za dvacet let od vstupu Česka do EU se podařilo zvýšit životní úroveň vyjádřenou v HDP na obyvatele...

Hello Kitty slaví padesátiny. Celý svět si myslí, že je to kočička, jenže není

25. dubna 2024  11:25

Kulatý obličej se dvěma trojúhelníkovýma ušima, drobný čumáček, vousky a červená mašle na uchu....

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!